Izložba "After the Party" Giuliana Salea u mc2gallery u Luštici

Izložba "After the Party" Giuliana Salea u mc2gallery u Luštici

Izložba "After the Party" italijanskog umetnika Giuliana Salea biće otvorena u subotu 25. maja u 18.30 časova u mc2gallery u Luštica Bay marini (pored hotela The Chedi) u Crnoj Gori.


Kustos izložbe je Vincenzo Maccarone.

 

 

mc2gallery Montenegro otvara drugu izložbu u Crnoj Gori u sezoni 2019. sa samostalnom izložbom italijanskog umetnika Giuliana Salea (1977), koji radi i živi u Milanu.

Posle umetničkih studija odmah je počeo da izlaže svoje radove u brojnim galerijama i muzejima, pokazujući svoj talenat pa je postao prepoznatljiv po potresnom i nedoličnom slikarstvu.

Na poziv kustosa Ivana Quaronia iz Milana, učestvovao je na više samostalnih i grupnih izložbi u uglednim galerijama.

Među najznačajnijim mestu gde je izlagao su Praško bijenale 2009. i 54. Venecijansko bijenale. Iste godine bio je finalista nagrade Cairo, u Museo della Permanente u Milanu.

Naziv izložbe je nadahnuto umetnikovom izjavom: “Približavam se slikarstvu kao moram preurediti sobu dan posle žurke.” U svakoj nastaloj situaciji nalazimo organizovan nered, gdje se tela ili delovi njih i stvari prepliću na orgazmički način, stvarajući složene scenarije, ali dobro prilagođene kontekstu. Umetnuti predmeti su svakodnevni predmeti, noge, jezici, cigarete, i deo su umetničkog neposrednog sećanja u slikama, slučajni, svaki delić je spoj jedne celine.

Uz otvoreno antropološko razmišljanje o razvratu i bolesnom umu savremenog ljudskog bića, Giuliano Sale preobražava glumce koje usmerava ka zlobnim, gotovo pornografskim dvosmislenim situacijama i neobuzdanim požudama, ostavljajući gledaocu da razmišlja o vlastitoj intimi.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services