Izložba „TOP 50“ Davida Vartabedijana

Izložba „TOP 50“ Davida Vartabedijana

Izložba „TOP 50“ Davida Vartabedijana, biće otvorena u petak, 31. maja u 19 časova u Rančićevoj kući - galerijskom prostoru Centra za kulturu Grocka (Majevička 9).

Nakon otvaranja postavke, u okviru muzičkog programa ustanove „Muzička bašta“ nastupiće sastav Ice Cream Man.
            

Samostalna izložba radova Davida Vartabedijana biće otvorena predstavlja izbor ilustracija nastalih za potrebe rubrike „Hit Strana“ Politikinog Zabavnika, najstarijeg nedeljnog magazina u Srbiji, izvedenih u kombinovanoj tehnici crteža, kaligrafije i teksta.

„TOP 50“ Davida Vartabedijana je naziv koji aludira na Top liste, i u ovom slučaju predstavlja odabir od 50 ilustracija u selekcije od preko 300 radova nastalih za potrebe rubrike „Hit Strana“, koja se u najstarijem nedeljnom magazinu u Srbiji, Politikinom Zabavniku, iz nedelje u nedelju bavi aktuelnom domaćom i inostranom muzičkom scenom.

Na ilustracijama rađenim u kombinovanoj tehnici, u spoju crteža, povremeno kaligrafije i teksta, predstavljeni su mnogobrojni domaći i inostrani muzičari o kojima je autor pisao u okviru rubrike „Hit Strana“.


David Vartabedijan (1968) rođen je u Beogradu. Školu za Industrijsko oblikovanje, odsek grafički dizajn, završio je 1987. godine. Diplomirao je 1992. godinena Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta u Beogradu, odsek grafika, u klasi profesora Velizara Кrstića. Od 1985. se aktivno bavi grafičkim dizajnom i crtanjem stripova, koje publikuje u časopisima “Non”, “Mladost”, “Naš Strip” i učestvuje u radu strip društva “Beogradski krug 2”. Potom radi kao dizajner rok magazina (“Pop Rock”, “Rocks” i dr.), novinar-muzički kritičar čije tekstove o rok muzici i kulturnim dešavanjima objavljuju periodični magazini, autor,voditelj i urednik emisija posvećenih rok kulturi. Dizajner je plakata, omota za ploče, kasete i CD-ove svih domaćih izdavačkih kuća, kao i dizajner vizuala za mnogobrojne koncerte inostranih bendova u Srbiji. Priredio je petnaest samostalnih izložbi od 1992. godine, a od 1985. je učestvovao na preko 100 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Član je ULUPUDS-a, u statusu samostalnog umetnika. U periodu 2012- 2018.  bio je član umetničkog veća udruženja, a 2012-2017. godine Predsednik žirija ULUPUDS-a naMeđunarodnom Sajmu knjiga u Beogradu. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za strip i ilustraciju. Živi u Beogradu, gde radi kao grafičar, dizajner i ilustrator.
Кontakt: dvatra@yahoo.com

Ice Cream Man (Mića Luković) svojom svirkom parira bilo kojem velikom bendu. Osim vokala, on svira gitaru, usnu harmoniku, perkusije: bas bubanj, stomp box ihi hat. Donosi stari zvuk delta bluza, ogoljen na potpuno moderan način i sveden na svoje osnove – miks sirovog bluza i starinskog folka, obogaćen zvucima usne harmonike.


Izložba će biti otvorena do 18. juna 2019. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services