Izložba „Safari Wildlife“ Dušana Rajića

Izložba „Safari Wildlife“ Dušana Rajića

Izložba „Safari Wildlife“ Dušana Rajića Dulajta, biće otvorena u četvrtak, 1. juna u 20 časova u galeriji Kvaka 22 (Ruzveltova 39).


 

 

 

 

Izložba „Safari Wildlife“ predstavlja (samo)ironijsko poigravanje sa svakodnevicom i stvarnošću koja nas okružuje. Ovaj safari prolazi kroz aktuelne motive sadašnjiće u kojima otkrivamo slojeve banalosti, paradoksa, relativnosti moralnih i etičkih normi, apsurda, konzumerizma i gradskog života.

Dušan Rajić na karakterističan i osoben način, ovom izložbom, nastavlja dugogodišnju demonstraciju individualnog bunta, ali nas uvodi i u lični i intiman prostor predstavljlajući nam fragmentarnost sveta koji ga/nas okružuje. Njegovi radovi svedoče o intimnosti danas, o proizvedenim fetišima, o nametnutnom konzumerizmu, o banalnostima hiperprodukcije izoštravajući složenost i izloženost motivima današnjice. I upravo ovim doslednim, gotovo dnevničkim, zabeleškama izaziva pomešana osećanja, pomalo nelagodnosti, ali i potrebu za tumačenjem odnosa, načela, prioriteta i vrednosti savremenog društva.

Dušan Rajić rođen u Beogradu, diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu. Predstavljao je svoj rad kroz nekoliko samostalnih izlaganja, kao i na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Njegove stvaralaštvo predstavljaja svojevrstan umetnički i filozofski komentar na razne aktuelne društvene teme. Član je fotografsko-umetničkog kolektiva Belgrade Raw.


Izložba će biti otvorena do 14. juna 2017. godine.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services