Izložba „Old & new FPU”

Izložba „Old & new FPU”

Izložba „Old & new FPU“ - radova studenata Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu biće otvorena od 4. do 9. juna u prostorijama fakulteta, na 4 lokacije u gradu (Kralja Petra 4 / Kosančićev venac 29 / Karađorđeva 15 / Slobodanke-Danke Savić 21).

 

 

Na izložbi će biti prikazani radovi nastali u procesu nastave 1, 2, 3, i 4. godine osnovnih akademskih studija svih departmana FPU - primenjeno slikarstvo, vajarstvo, grafika (fotografija, animacija, grafika i knjiga), scenografija, scenski kostim, savremeno odevanje, grafički dizajn, industrijski dizajn, dizajn enterijera i nameštaja, tekstil, konzervacija i restauracija slika i umetničkih dela, skulptura i arheoloških predmeta).

“I ove godine pokazujemo suštinu našeg posla, naš ponos, rad talentovanih i delotvornih studenata Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu” izjavila je dekanka fakulteta Daniela Fulgosi.

Beograd je jak univerzitetski i kulturni centar, što povoljno utiče na opšta znanja i razvoj studenata FPU. Dekanka Fulgosi ističe da je Beograd, u svom duhu, ostao grad – metropola, bez obzira na razne probleme i zastoje koje ima.

“U tom, gradskom ambijentu su se smestile i sve zgrade Fakulteta primenjenih umetnosti i zahvaljujući posrednoj velikodušnosti tog istog grada, naši studenti imaju plodan ambijent za svoj celokupan razvoj i emancipaciju”, istakla je dekanka Fulgosi.


 

Naslovna fotografija: Rad sa izložbe FPU ARTrijum-Poziv u umetnost, foto Vesna Dobričić

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services