Izložba „Кrećem se bez promene mesta“ Marije Zdravković

Izložba „Кrećem se bez promene mesta“ Marije Zdravković

Samostalna izložba slika „Кrećem se bez promene mesta“ Marije Zdravković, biće otvorena u petak, 22. marta u 19 časova u Prodajnoj galeriji "Beograd" (Kosančićev venac 19).
 

 

 

"Na posmatrača slikarstvo Marije Zdravković snažno utiče, ne ostavlja ga ravnodušnim. Ono u sebi sadrži efekat iznenađenja, koje inicira saglasje, misao, mir i sklad. Ovi elementi čine suštinu ljudske prirode i našu veliku potrebu za njima. Činjenica da otuđenost od prirode, lepote, dobrote, postaje još očiglednija kada nas tako sveprisutan i prepoznatnjiv motiv, kao što je cvet i njegova simbolika iznenadi. " (odlomak teksta Slavica Obradinović, istoričar umetnosti).

Marija Zdravković rođena je 1980. godine u Beogradu. Diplomirala je 2010. godine na Fakultetu Likovnih Umetnosti U Beogradu, odsek slikarstvo, u klasi profsora Slobodana Roksandića. Član je Udruženja Likovnih Umetnika Srbije. Trenutno je na doktorskim umetničkim studijama slikarstva Fakulteta Likovnih Umetnosti u Beogradu. (2018) Samostalno izlagala u Galeriji ULUS u Beogradu, izložba slika i crteža ,,Cvet kao misao“; (2017) Samostalno izlagala u Galeriju Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka u Beogradu, Galeriji Beogradske Tvrđave, Velikoj Galeriji Likovnog Salona u Кulturnom centru Novi Sadi i Galeriji Zavičajnog muzeja u Rumi.; (2016) Boravila na rezidencionalnom programu GloArt održanom u mestu Lanaken, Belgija zajedno sa drugim umetnicima iz regiona. (2012 - 2018) Кao saradnik i asistent učestvovala na performansima The Lost Humanity i Les Tenebre koji su izvedeni u Norveškoj u saradnji sa Norveškom umetnicom Liv Кristin Holmberg.; (2014) Boravila u Iranu u saradnji sa Norveškim urednikom Truls Lie i kao saradnik učestvovala na Međunarodnom Festivalu Dokumentarnog filma Cinema Vérité u Teheranu.; (2014) Asistent i saradnik u realizaciji dokumentarnog filma  Significance of freedom. Živi i radi u Beogradu.

Izložba će biti otvorena do 8. aprila 2019. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services