Izložba „10/9“ u Luci Beograd

Izložba „10/9“ u Luci Beograd

Izložba „10/9“, biće otvorena 22. maja u 20 časova u Ateljeu „DivArt” u Luci Beograd (ul. Dunavska 86, zgrada Srbijateks, 4 sprat).
 

U duhu tradicije umetničkih salona, beogradski atelje „DivArt” u Luci Beograd, u čast 10 godina postojanja otvara vrata za posetioce i jubilarni rođendan proslavlja grupnom izložbom.

 


Deseti rođendan ateljea DIV ART biće obeležen izložbom „10/9“ u Luci Beograd, na kojoj učestvuje 9 umetnika.


Marija Zdravković
 

Nekadašnja privredna zona, Luka Beograd je u protekloj deceniji postala utočište i radni prostor brojnim umetnicima. U kulturnom događaju na 330 m2 prostora u kome rade, učestvuju umetnici mlađe i srednje generacije: Isidora Ivanović, osnivač ateljea, Marko Кusmuk, Marija Zdravković, Ivana Milev, Dragan Zdravković, Ana Golović, Maja Jovanović Majolinica, Gordana Jovanović i Кlemon Badel (Clement Bedel).


Isidora Ivanović


Atelje i istoimeno udruženje „DivArt” (Diversus Visum) od svojih početaka označavaju  različitost pogleda, ali i snagu u međusobnoj podršci i doprinosu savremenoj likovnoj sceni.


Кlemon Badel
 

„Izloženi radovi i njihova raznovrsnost u okviru različitih umetničkih praksi i ličnih traganja omogućavaju živ likovni susret, a nesvakidašnji izlagački prostor interakciju sa umetnicima u autentičnoj atmosferi umetničkog ambijenta. Izložbu čine slike i skulpture u prostoru, srednjeg i velikog formata, izvedene u tehnikama ulje i akril na platnu, kao i kombinovanim tradicionalnim i savremenim medijima.


Maja Majolinica


Posmatrača susreću različiti estetički i likovni pristupi: koloristička ekspresija u pejzažu i kulturnom nasleđu Lepenskog vira i vinčanske kulture (Isidora Ivanović), kretanje u trajanju i slojevito tkanje lazurnih floralnih motiva i fragmenata (Marija Zdravković), nadrealno komponovanje elemenata urbanog miljea u kolaž stvarnosti (Dragan Zdravković), stilizovana likovna naracija u snolikim žanr-scenama (Maja Majolinica), dekonstrukcija figuracije u rasipanju boje i forme (Marko Кusmuk), organsko jedinstvo mnoštva u građenju prostornih struktura (Ivana Milev), realizam i identitet u vizuelnom narativu žene (Ana Golović), mozaici i suptilne studije u figuraciji ženskog tela (Gordana Jovanović), magijski odnos čoveka i otpada u kompaktnoj strukturi slike (Кlemon Badel). Započeti radovi, skice, studije i crteži, mnoštvo slikarskih rekvizita i alatki, četkice i boje, živ kolorit, lični predmeti, štafelaji, komadi nameštaja po meri svakog od umetnika i dr., sastavni su deo DivArt ateljea i prirodan „dekor“ umetničke postavke.


Dragan Zdravković


Кao i svaki dom, atelje verno odražava individualnost svojih stanovnika, likovnih i primenjenih umetnika - vajara, slikara, restauratora, mozaičara, dizajnera, vizuelnih umetnika, profesora, o čijem radu govore izložena dela, kao i brojne nagrade i priznanja, studijski boravci i ostvarene izložbe u zemlji i inostranstvu,“ navodi istoričarka umetnosti Zorica Atić u uvodnoj reči kataloga izložbe „10/9“.


Marko Кusmuk

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services