Izložba “Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue” Gorane Bačevac

Izložba “Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue” Goran

Organizacija ProArtOrg poziva na otvaranje samostalne izložbe “Something Old,
Something New, Something Borrowed, Something Blue” autorke Gorane Bačevac.

Izložba će biti otvorena 14. maja u 20 časova u Magacinu u Kraljevića Marka 4-8.

 

 

Samostalna izložba Gorane Bačevac “Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue” se bavi preispitivanjem definicije (sopstvenog) identiteta kao i osnovama međuljudske komunikacije u svetu novih tehnologija. Početno mesto za istraživanja autorskog koncepta su savremene teorije relacionog antagonizma (zasnovane na razotkrivanju onog što je potisnuto u prethodno definisanom harmoničnom odnosu između posmatrača i umetničkog dela).Izložba predstavlja krajnje ishodište autorskog istraživanja i prostor u kojem se izaziva određeno emotivno stanje kod posmatrača kroz objekte koji su mu bliski i u neku ruku svakodnevni. Radovi se posmatraju u izmenjenoj formi (kroz dekonstrukciju do granica neprepoznatljivosti) i izazivaju osećaj nelagode.

Kao što i sam naziv izložbe sugeriše, u okviru postavke, autorka daje uvid u svoj lični prostor kroz pikselizovane portrete od keramičkih pločica, koji iako su “something old” paradoksalno postaju “something new” jer im se smeštanjem u izložbeni prostor i apstrahovanjem daje novi identitet. Pikselizovani portreti od keramičkih pločica se mogu tumačiti i kao komentar na naš sopstveni odnos prema tehnologijama i njihov uticaj na društvo u širem smislu.

Izložba “Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue” ne postavlja za cilj proizvodnju uslova za artikulisanje harmonične zajednice i osećaj pripadanja, već predstavlja pokušaj kreiranja prostora u čijem fokusu je posmatrač kao podeljeni i nedovršeni subjekat sadašnjice koji reguliše savremeni život kroz efekte susreta pojedinca i autora.Gorana Bačevac je rođena u Beogradu 1992. godine. Završila je osnovne i master akademske studije na vajarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Mrđana Bajića i prof. Radoša Antonijevića 2017. godine. Značajnije izložbe: 2018 – Perspektive XXXIII, Srpski kulturni centar, Pariz; 2017 – Izložba radova nagrađenih studenata, Galerija FLU; 2017 – Kada se drugi susreće sa drugim Drugim, Kulturni Centar Beograda; 2017 – The Grand Tour Show, Galerija Kvaka 22, Beograd; 2016 – Inter/akcija, Galerija Doma Omladine, Beograd; 2016 – 7 tačnih odgovora, Magacin u Kraljevića Marka 4, Beograd. Dobitnica je nagrade za crtež „Stevan Knežević“ 2017. godine. Trenutno, živi i radi u Beogradu.

 

Izložba će biti otvorena do 20. maja 2018. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text