Izložba “Growing objects” Marije Knežević, u galeriji Urban Incubator-a

growing\ objects, marija knezevic, mariah scary, urban incubator, marija strasna

Izložba “Growing objects – objekti koji rastu” Marije Knežević (Mariah Scary), biće otvorena u sredu 18. novembra, u 19 časova, u galeriji Urban Incubator-a (Kraljevića Marka 8).

 

 

 

„Zamisli da ležiš u krevetu, ne spavaš, nisi ni budan – i svi objekti oko tebe rastu i rastu, sve dok ne izgube svoj oblik i ne postanu neke apstrahovane forme koje nikada do tada nisi video.“

growing-objects_marija-knezevic_mariah-scary_urban-incubator_01

Ovaj zastrašujući osećaj bivstvovanja u mutirajućem i nepristupačnom okruženju, je glavna inspiracija predstojeće izložbe Marije Strašne (Mariah Scary). Slike proizlaze iz pomenutih halucinacija, koje je autorka imala tokom svog odrastanja. Njen rad predstavlja konstantni proces prihvatanja i pokretanja momenta njenog ličnog oslobađanja. Pozivajući se na ovo, Marija Strašna predstavlja svoje radove u okviru šireg koncepta Intimizma.

Marija Knežević/ Mariah Scary, rođena je u Beogradu, 1989. godine. Slikarstvom se bavi od 2014. godine. Koristi uglavnom akrilnu tehniku na providnim površinama. Učestvovala je na nekoliko grupnih izložbi, a ovom prilikom predstaviće se prvi put samostalno. Na izložbi će biti prikazani radovi nastali tokom 2015. godine. Pored slikarstva, radi kao organizator programa u galeriji Kulturforuma u Beogradu.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services