Izložba "Landscape" work in progress

Izložba "Landscape" work in progress

Izložba "Landscape" work in progress otvorena je u KC Grad od 8. do 13. juna.

 

 

Izložbom "Pejsaž", beogradskoj publici su se predstavile umetnice Raquel Schembri (Brazil), Rosa Linke (Nemačka) i Dragana Branković (Srbija).

 

Umetnice Raquel, Rosa i Dragana osvojile su prostor galerije Kulturnog centra Grad i transformisale ga u svoju umetničku radionicu. Svojim crtežima na zidovima i instalacijama u prostoru postavile su željeni ambijent koji predstavlja tek početak njihovog rada, a osmišljen je tako da posetioce zove da u njemu borave, istraže ga i svojim pričama doprinesu daljem oblikovanju.

Urbani prostor u kome se galerija nalazi - reka koja nesumljivo dominira, bili su im inspiracija. Niti, u različitim nijansama crvene boje, koje su ručno plele žene iz Bele Crkve, a koje umetnice vide kao linije života, tradicije i jedinstvene priče, vizuelno i idejno vezuju spoljašnji i galerijski prostor. Kao što se prirodni i urbani pejsaži menjaju u zavisnosti od doba dana, mesta posmatranja i intervencije i interakcije ljudi i životinja, tako i Raquel, Rosa i Dragana žele da tretiraju svoj galerijski pejsaž, rešene da ga tokom trajanja izložbe dalje razvijaju likovnim prikazima svojih i vaših priča.

U Beogradu, Raquel, Rosa i Dragana prvi put rade zajedno. U svom dosadašnjem radu izražavale su se u različitim umetničkim formama: slikarskoj, grafičkoj i konceptualnoj, a njihov zajednički rad spoja sva ta iskustava. Zainteresovane za interakciju sa publikom, one vas pozivaju da tokom trajanja izložbe uđete u njihov svet i podelite sa njima svoje priče i impresije koje će kasnije, možda, poslužiti kao teme crteža kojima će umetnice postepeno popunjavati zidove galerije.

Izložba je otvorena do 13. juna. Zatvaranje izložbe je 13. juna u 20h. Događaj će biti propraćen muzičkim programom. Dj Philip (Srbija) & MC Fumaça (Brazil) live interaction.

Autor teksta: Viktorija Kamilić, istoričar umetnosti
Fotografije: Raquel Schembri / Raphael Vinicius Bravin da Rocha Maia (portreti umetnica)

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text