Interaktivna izložba „TEKSTIL +” studenata Fakulteta primenjenih umetnosti

Interaktivna izložba „TEKSTIL +” studenata Fakulteta primenjenih umetnosti

Interaktivna izložba „TEKSTIL +” studenata Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, u okviru manifestacije Noć muzeja 2019, biće otvorena u subotu, 18. maja od 16 časova (Kralja Petra 4).

 

 

 

Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu svoje učešće u okviru manifestacije Noć muzeja posvećuje novim ostvarenjima studenata na temu kreativne primene medija tekstila i uticaja na kvalitet doživljaja prostora, komunikaciju i interakciju unutar njega.

Za Noć muzeja prostor dvorišta fakulteta postaće prostor igre u vidu instalacije od elastičnih traka. Istražujući na temu igara sa lastišem, razvoja igre Kolariću – Paniću,  studenti će kreirati intermedijalni prostor.

Igra je aktivnost koja je u isto vreme i igra i rad, jer igra utiče na sve aspekte razvoja deteta – senzomotorni, kognitivni (opažanje, učenje, pamćenje, mišljenje, inteligencija), emocionalni, moralni, socijalni, kao i na razvoj govora. Termin igra sadrži brojna određenja i značenja. Tradicionalne dečje igre u kojima je, uslovno rečeno, moguće prepoznati određene elemente obredne prakse minulih vremena i sadašnjosti bile su posebno interesantne studentima za istraživanje.

Pod tradicionalnim igrama podrazumeva se nasleđe iz prošlosti koje je uspelo da se održi i u modernom civilizacijskom dobu u kojem se postepeno razlažu stare društvene tvorevine.

Igra kao slobodno delovanje, izvan svakodnevnog života, protiče u izdvojenom vremenu i prostoru, ima sopstvena pravila i kao takva ostvaruje specifičan vid komunikacije kao i sama umetnost. Kreativne prakse u gradu, posebno u polju javne umetnosti danas postaju jedan od najznačajnijih identifikacionih faktora savremenih gradova. Ovakvim akcijama u eksterijeru nastojimo sugrađanima da približimo potisnute i zanemarene sadržaje.

Ostvarena je saradnja sa Kompanijom Nova Vlasinka, d.o.o Vlasotince koja je donirala potreban materijal za projekat.


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services