Instalacija Kristine Lenard u Laubi!

Instalacija Kristine Lenard u Laubi!

U Laubi je 15. novembra predstavljena site-specific instalacija Kristine Lenard!  

 

 

DAZ (Društvo arhitekata Zagreba) u saradnji sa Laubom predstavlja program pod nazivom "Misli prostor/Think Space", na kojem radi već godinu dana.

 

Radi se o četiri konceptualna međunarodna takmičenja za mlade vizualne umetnike i arhitekte na goruću temu granica: urbanih, geopolitičkih, ekoloških i moralnih, a u Laubi će predstaviti izložbu odabranih radova s takmičenja (18.11. – 23. 11. 2011), zatim održati nekonferenciju (18. 11. – 20.11. 2011.), i predstaviti site-specific instalaciju Kristine Lenard koja će biti otvorena do 8. januara 2012. godine.

Think Space nastoji da pokrene dijalog između svetski poznatih i priznatih autora i velikog broja stručnjaka i studenata arhitekture, dizajna, humanističkih nauka i umetnosti iz celoga sveta kroz formu takmičenja i oko zadane godišnje teme.

U sklopu projekta "Misli prostor/Think Space", Kristina Lenard je u prostoru Laube po prvi puta napravila site-specific instalaciju, dakle rad koji će se moći videti u svojoj originalnoj formi na licu mesta, a ne kao što je uobičajeno za umetnicu – u formi fotografije smeštene u lightbox. Lenard je u dosadašnjem radu gradila instalacije u studiju koje kasnije fotografisala i izlagala u formi fotografije unutar lightboxa. Instalacije služe samo i isključivo kao objekat za fotografisanje.

Kristina Lenard završila je Akademiju likovnih umetnosti u Zagrebu. Na studijskim usavršavanjima boravila je u Krakowu (Poljska, Akademija likovnih umetnosti) i Goteborgu (Švedska, Umetnička akademija Valand). Izlagala je na dvadesetak samostalnih i grupnih izložbi u Hrvatskoj, Sloveniji, Japanu, Austriji, Nemačkoj i Švedskoj.

Photo by Damir Živić

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text