HORIZONTI II 2016. Godišnja izložba ULUPUDS-a

Godišnja izložba ULUPUDS -a

Godišnja izložba ULUPUDS -a / crtež, grafika, kolaž, biće otvorena u utorak, 8. novembra u 19 časova u galeriji Studentskog kulturnog centra (Kralja Milana 48).


 

 

 

„Horizonti II”, naziv ovogodišnje izložbe članova Slikarsko-grafičke sekcije ULUPUDS-a, ujedno je tematsko opredeljenje koje objedinjuje radove članova sekcije, kako širinom, tako i raznovrsnošću inspiracije, kroz realizaciju umetničkog izraza, mnoštvom tehnika kakve su: crtež, klasična i digitalna grafika, ilustracija, kaligrafija i strip.


Anđela Milošević, Promene


Izložba na reprezentativan način predstavlja umetnička ostvarenja članova u protekloj godini i omogućava da se na jednom mestu sagleda lični likovni pristup i senzibilitet svakog od autora, objedinjen u liniju Horizonta umetničkog izraza na ovom prostoru. Samo značenje reči horizont, pojaviti se, appear on the horizon, vidokrug, izaziva osećaj nepredvidljivosti i neizvesnosti uz neizbežno pitanje: -Šta se krije iza te vodoravne linije? - početak, izlazak ili zalazak sunca, nešto novo i neistraženo.


Valentina Milošević Tickle My Pink - Act 2
 

Nedokučivost i nesputana širina karakterišu horizont, pobuđujući radoznalost i želju za proučavanjem. Horizont je i element perspektive, a odgovor na pitanje šta se iza te linije prostire, pobuđuje istraživački duh autora, ali i spoznaju, svakog željnog da pronalazi i preispituje vrednosti dela kroz sopstveno viđenje i tumačenje. To je ujedno mesto razdvajanja, ali i spajanja, a neizvesnost, koju podstiče, iskazana je u postupku izučavanja nepoznatog i deo je kreativnog procesa, tako karakterisitčnog za umetnost, koji nas uvodi u nove prostore i realnosti, menjajući granice spoznaje.

Izložba će biti otvorena do 9. decembra 2016. godine.


Marko Stajić 1.PLEN 

Naslovna ilustracija: Ana Jovanović, Sunčan dan

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services