Hermes izlozi by Pinwu

Hermes izlozi by Pinwu

Izloge za Hermes za severnu Kinu potpisuje kineski dizajn studio Pinwu koji čine Zhang Lei, Christoph John i Jovana Bogdanović.

 

 

 

 

 

Saradnja studija Pinwu sa Hermesom započeta je prošle godine. Prvi izlozi su realizovani u proleće ove godine. Trenutno je u toku postavljanje izloga za kolekciju jesen 2014, dok Jovana Bogdanović radi na konceptu izloga za zimu 2014.

Tema za 2014. godinu kompanije Hermes svuda u svetu bila je "Metamorfoza".

Pre svake sezone organizuje se seminar na kome se okupljaju svi timovi iz svih zemalja Azije. Sledećeg meseca održaće se seminar na kome će biti postavljena tema za sledeću godinu. Okupljanja se organizuju u Tokiju u Japanu.

Dizajn studio Pinwu je zadužen za teritoriju severne Kine. Jedino ui Kini, Hermes angažuje dva tima. Iako podeljeni, ovi timovi opremaju 11 prodavnica, što je ukupno 44 velika prozora i 48 showcase-ova.

Ovaj veliki posao zahteva puno istraživanja i rada na lokacijama jer je ritam celokupnog procesa intenzivan počev od koncepta - odobrenja iz Pariza, pre setup-a, proizvodnje props-ova i najzad instaliranja u radnjama.

Tema za prvi izlog, za proleće, je bila : metamorfoza ptica selica. Autori su razradili nekoliko scena da bi mogli da se kombinuju u radnjama sa 4-5 izloga.

Tema za drugi izlog, za leto, je bila : metamorfoza senki.

Žbun sa hermes objektima baca senke lisice, konja, žabe, mačka, ptica.

Senke asociraju na leto a lišće i žbunovi su lepeze različitih oblika, sve od papira.

Tema za jesen, za treći izlog je : metamorfoza životinja. 

U jesen kada sve olistava, i ostane samo kostur, životinje su svedene od tankog metala sa upletenim kanapima.

Jelen sa rogovima od hermes svilenih marama, vuk koji zavija, riba, medved, konj sa telom od marame…

Pinwu trenutno radi na konceptu za zimu, koji će biti postavljen i predstavljen u decembru.

"Ovo nam je prvi put da dizajniramo izloge, i shvatili smo da je u pitanju jako komplikovan proces. Hermes pridaje jako puno značaja izlozima, naročito na priči a tu je i million i jedan problem što se tiče same funkcionalnosti, izvodljivosti, vremena, budžeta, jer sve ukupno postoji jako puno izloga koji se moraju brzo napraviti i dovesti do perfekcije. Samim tim iskustvo je jako važno.. Polako učimo tajne zanata jer će ovo biti dugogodišnja saradnja" kaže Jovana Bogdanović, dizajnerka iz Beograda koja živi u Kini i radi u okviru Pinwu studija.

Dizajn studio Pinwu je u prethodnom periodu radio na nekoliko finih projekata među kojima su: U kolaboraciji sa Peugeot automobilom su dizajnirali unutrašnjost za koncept automobil koji je bio je izložen u Pekingu na auto moto show-u. Zatim, imali su izložbu "Handmade in Hangzhou" u Parizu, u Louvre-u. Dizajnirali su stolicu za Woolmark. Realizovali su koncept izložbu za kolaboracionu kolekciju H&M i Maison Martin Margela i "Fatto a mano" sa Fendi-jem.

 

  

 

 

 


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services