Haus Tiles by Nikola Sarić

Haus Tiles by Nikola Sarić

HAUS je naziv nove kolekcije gipsanih pločica koje pod etiketom "WALLSUIT" dizajnira Nikola Sarić koji živi i radi u Nemačkoj.

Nakon ručno pravljenih reljefnih pločica pod nazivom Versa_tile, Nikola Sarić kreira nove trodimenzionalne pločice za dizajn enterijera pod nazivom HAUS #1.

 


Trodimenzionalne ručno pravljene reljefne pločice pod nazivom Haus, inspirisane su arhitekturom. Ovo umetničko delo na jedinstven način približava razumevanje teorije perspektive i njenog pojavljivanja na jednostavnom objektu kao što je dom.

Gipsane pločice Nikole Sarića, osim što su jedinstvena umetnička dela, praktičnu primenu nalaze u opremanju enterijera.

Najjednostavnija ilustracija kuće koju najčešće u ovakvoj formi viđamo u dečjim crtežima, prerasta u jedinstvenu vezu linearne i obrnute perspektive. U dodiru sa svetlošću, ove strukture izgledaju kao da rastu, menjaju se, ulaze i izlaze iz zida, razbijaju svoju dvodimenzialnu strukturu.

Gipsane pločice HAUS obložene su zaštitnim slojem. Najduže strane ove nepravilne šestougaone pločice iznose 20 × 20 cm, dubina je 2,5 cm.

Ove ručne izrade pločice dolaze iz malog studija u Hanoveru, u Nemačkoj i prave se u malim serijama.

Najširi spektar radova i proizvoda koje ručno stvara Nikola Sarić u svom studiju u Hanoveru, možete detaljno pogledati na njegovom sajtu nikolasaric.de. Od printova u metalu, pločica i zidnih obloga, do tapeta, crteža, mozaika i ikona...

Nikola Sarić je rođen 1985. godine. Završio je srednju Tehnoart školu za mašinstvo i umetničke zanate a nakon toga i Fakultet primenjenih umetnosti i Akademiju Srpske pravoslavne crkve za umetnost i konservaciju. Radi u oblasti dizajna zidnih površina i zidne umetnosti. Na svojim projektima sarađivao je sa mnogim organizacijama, kompanijama i pojedincima poput: Forum for the Arts Hannover, ColorTrend Scout Frankfurt, Srpska pravoslavna crkva, Opština Bondy-Paris, Beogradska gradska biblioteka... Trenutno najviše radi na projektima u sferi wall design-a i pod etiketom "Wallsuit" razvio je proizvodnju (ručne izrade) proizvoda za zidove. Živi i radi u Hanoveru, Nemačka.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services