Grupna izložba radova sa prve 3House Lab umetničke rezidencije (3HL)

Umetnost sa Fruške gore u PROSTOR-u

Umetnost sa Fruške gore u PROSTOR-u!

 

Grupna izložba radova sa prve 3House Lab umetničke rezidencije (3HL) na Fruškoj gori, biće održana u subotu 27. aprila 2019 od 19 časova u kreativnom centru PROSTOR (Beogradska 11) u Novom Sadu.

 

 

Za vreme prve rezidencije, deset umetnika iz Srbije iz različitih sfera savremenog stvaralaštva, uživalo je i stvaralo inspirisano selom Erdevik i okruženjem Fruške gore.

Cilj projekta je bio da se učesnici izmeste iz njihove urbane svakodnevice i individualnog načina kreiranja radova, da se ohrabre da stvaraju pod otvorenim nebom, isprobaju za njih neke nove medijume i tehnike, i da se napravi platforma za razvijanje saradnje na zajedničkim radovima sa ostalim kreativcima iz svog novog okruženja.

Umetnici koji su bili deo prvog izdanja 3House Lab-a su: Ivan Mesaroš, Bojana Stanković, Linnch, Nemanja Knežević, Neon, EKS graphics, Stefan Knežević, RageFreaks, Vanja Seferović i Weedzor.Publici na izložbi će biti prezentovano: štampano izdanje 3House Lab fanzina, za koje je svaki umetnik kreirao po jedan rad, crteži, slike i dela koja su nastala tokom boravka na rezidenciji. Pored toga, biće izložene i fotografije intervencija u prirodi i pozitivne atmosfere uhvaćene tokom trajanja rezidencije.

Izložba ima prodajni karakter i svi posetioci će imati priliku da kupe:
• Fanzin
• Izložene radove
• Majicu sa štampanim 3HLab motivom

Nakon izložbenog dela, publika će imati priliku da sazna više o drugom izdanju 3House Lab-a, upozna prethodne učesnike i porazgovara s njima o ličnim iskustvima koja su poneli sa rezidencije.

Druženje se nastavlja žurkom, gde se zvanično zatvara prvo i otvaraju vrata drugom izdanju 3HL rezidencije. Za muziku je zadužen Vukashin Vojvodicj, a za atmosferu Tom & Kruz!

Izložbu organizuju Udruženje građana „Fruškać“ i umetnici Sanja Stojkov i Vanja Vikalo, kao deo programa koji je realizovan u okviru projekta „Pokreni promenu, budi promena“ u saradnji sa Omladinskom prestonicom Evrope Novi Sad (OPENS 2019).
 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services