Graffiti na Gradele

Graffiti na Gradele

Graffiti na Gradele je festival urbane kulture koji se ove godine održava treći put na Bolu na ostrvu Braču, od 30. do 31. jula.

Reč je o festivalu urbane kulture i mladih koji je baziran na aktivnostima vezanim za graffiti kulturu, gde će se okupiti na jednom mestu najbolji ulični umetnici, bilo da je reč o iscrtavanju zida na "Fabriki" ili pak graffiti radionici za decu, uz kvalitetan muzički program.


Festival je fokusiran na iscrtavanje graffita, za koje su ove godine predviđena dva zida. Uz standardnu lokaciju "Fabrika" i 25 metarski zid, iscrtavaće se i dodatni zid u sklopu napuštenog i porušenog hotela "Bijela kuća". Na ovoj lokaciji biće organiziovan i muzički program, a sve kako bi se ukazalo na potencijal napuštene infrastrukture koja se nalazi gotovo u samom centru Bola, a koja uz turističke svakako ima i predispozicije za organizovanje sadržaja za rad s mladima i nezavisnu kulturu.

Reč je o ogromnom i predivnom kompleksu, koji je prepun turističkog potencijala, ali i potencijala za izvođenje kulturnih aktivnosti, rada s mladima i sl. Taj potencijal će bar na kratko iskoristiti ekipa okupljena oko festivala Graffiti na Gradele, koja će ga oživeti bar na dva dana.

Umetnici koji će učestvovati na festivalu dobro su poznati zagrebački, splitski, ljubljanski i sarajevski autori, koji će osim oslikavanja zidova na dve lokacije napraviti i graffiti radionicu za one najmlađe. Za muzički program zaduženi su Kandžija i Toxara, Krešo i Žuvi kao i mladi reperi iz Zagreba - High5, ali i brojni DJ-evi - DJ Vrh, Vuk Oreb, DJ Pedo, Tru Skool kolektiv i DJ Slija. Ulaz na sve segmente programa je besplatan, a više informacija možete pronaći na facebook eventu i na njihovim stranicama Facebook, Twitter, Instagram.

Ostatak aktivnosti već tradicionalno će biti izveden u Domu kulture i na "Fabriki" uz dobru muziku, koktele i gradele, a plan i raspored festivala je sledeći:

30.07. / Sreda

Graffiti workshop for kids @ Dom kulture (10.00)
Graffiti jam @ Fabrika & Bijela kuća (afternoon)

Hip-Hop Concert & Party @ Bijela kuća complex (22.00)

MC's:
Krešo i Žuvi (rap dobrog đira / Split)
Kandžija i Toxara (rap / Slavonija brate)
High5 (lažni rap/trap / Zagreb)

DJ's:
VRH (trap, juke, d'n'b/Split)
Vuk Oreb (gangsta goth, electro erotica, trap/Split)

31.07.2014. / Četvrtak 

Graffiti jam @ Fabrika & Bijela kuća (whole day)

Writers:
Chez, Anxio, Zipo, Holick, Sarme, Zuias, Azram, Best, Cetu, Smog, Oreb / Rad Recorder, Arot, Sonet, Nia, Late, Rinock...

Graffiti party, cocktails & grill @ Fabrika (afternoon/night)

DJ's:
Tru Skool kolektiv (rap, trap, d'n'b / Sarajevo)
DJ Pedo (rap, trap, pure swag / Split)
DJ Slija (funk, electro / Bol)

 


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services