German Design Award 2014 za PRO Konstantina Grčića

German Design Award 2014 za PRO Konstantina Grčića

Kolekcija stolica PRO koju je za kompaniju Flötotto dizajnirao Konstantin Grrčić osvojila je zlatnu nagradu German Design Award 2014.


Nagradu su prošlog petka ispred kompanije Flötotto primili Elmar H. i Frederik Flötotto, a ovu prestižnu nagradu uručili su im Andrej Kupetz, generalni direktor Nemačkog saveta za dizajn i član žirija Nicole Huffer.


Nemačka nagrada za dizajn je međunarodna nagrada koja je ustanovljena kako bi se najkvalitetniji projekti, proizvodi, ali i ličnosti nagradili, ali i da bi se identifikovali pionirski i inovativni rezultati u oblasti dizajna svake godine i stekao uvid u jedinstvene dizajnerske trendove.

Nagradu dodeljuje ugledna nemačka institucija Nemački savet za dizajn, koji zastupa i podržava nemačku kreativnu industriju i unapređuje dizajn scenu preko 60 godina. Ova nagrada ima odličan imidž u javnosti.

Nominacija za German Design Award 2014 dešava se povodom godišnjice postojanja Nemačkog saveta za dizajn i zbog toga je posebno značajna - obeležava 60 godina nemačke dizajnerske kulture.

Kompanija Flötotto je ove godine predstavila ekstenziju uspešne kolekcije stolica PRO iz 2012. godine koje je dizajnirao Konstantin Grčić. Novi modeli su dostupni u crnoj, crvenoj, beloj boji kao i od poliranog aluminijuma. Novina je i uvođenje rukohvata. Zbog svoje funkcionalnosti i svedene estetike, ova serija je pogodna za upotrebu u školama i obrazovnim ustanovama, ali i u komercijalnom sektoru, kao i privatno životno okruženje. Konstantinov dizajn stolica PRO već je nagrađen, 2012 Reddot Design nagradom kao i Interior innovation nagradom.


 
Naslovna fotografija: Lutz Sternstein

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services