Galerija Haos iz Beograda gostuje u Narodnom muzeju Crne Gore

Haos galerija, Narodni muzej Crne Gore

Povodom dvadeset godina postojanja renomirane Galerije Haos iz Beograda, Narodni muzej Crne Gore ugostiće izložbu odabranih umetničkih dela iz kolekcije galerije. 

Izložba se otvara 15. septembra u 20 časova. Na izložbi će biti predstavljeno preko stotinu izvanrednih crtačkih ostvarenja međunarodno priznatih autora prema selekciji istoričarki umjetnosti Borke Božović, direktorke Galerije Haos i Ljiljane Zeković, muzejskog savjetnika.

Tokom dvadeset godina rada, Galerija Haos organizovala je preko dvesta izložbi na kojima je učestvovalo blizu četiri stotine umjetnika na samostalnim i grupnim predstavljanjima od kojih je četrdeset petoro umjetnika iz Crne Gore, od kojih je za izložbu koja će biti organizovana u Crnogorskoj galeriji umjetnosti Miodrag Dado Đurić na Cetinju odabrano njih dvadeset dvoje.

Miodrag_Dado_Djuric_Svijet_haosa_2010
Miodrag Dado Đurić, Svijet haosa, 2010
 

Pored crteža klasičnog izraza rađenih olovkom, ugljenom, perom, tušem, četkom, pastelima, kredom, flomasterima, gdje je linija osnovni plastički fenomen, publika će biti u prilici da vidi i na koje sve načine savremena umjetnost poima crtež.

Natasa-Djurovic%2C-Element-vatra---diptih%2C-2006
Nataša Đurović, Element vatra - diptih, 2006
 

Nakon dvije decenije dugog postojanja, tokom kojih je pratila, podržavala i afirmisala rad savremenih umjetnika, Galerija Haos potvrdila je svoj status referentne institucije kulture ne samo u Srbiji već i šire.

Ulaz slobodan.

Radno vreme galerije: 10h–14h, 17h–21h.
Organizator: Narodni muzej Crne Gore u saradnji sa Galerijom Haos iz Beograda
Mesto održavanja: Narodni muzej Crne Gore – Crnogorska galerija umjetnosti Miodrag Dado Đurić, Balšića pazar bb, Cetinje
Kustoskinje: Borka Božović i Ljiljana Zeković

Svečano otvaranje izložbe: utorak, 15. septembar u 20:00 časova
Trajanje izložbe: 15. septembar - 15. oktobar 2015.

Naslovna fotografija: Đeljoš Đokaj, Prolaznici, 2014

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text