FRUIT EXHIBITION | izabrani učesnici izložbe

fruit exhibition, sajam nezavisnog izdavastva, bolonja, bologna

Ko će sve izlagati u okviru 5. izdanja italijanskog festivala nezavisnog izdavaštva Fruit Exhibiton? A šta nas očekuje u okviru programa radionica?

Asocijacija Crudo - organizator italijanskog festivala nezavisnog izdavaštva Fruit Exhibition, u iščekivanju 5. Izdanja festivala koji će se održati od 27. do 29. januara,  u Palati Re Enca, u Bolonji, objavljuje spisak odabranih izlagača. Online su takođe i programi prvih radionica koje će se održati tokom festivala, kao i saradnja sa konkursom italijanskih ilustratora - Illustratore italiano.
 


Među više od 100 izabranih učesnika koji će izložiti svoje publikacije, našlo se pet umetničkih obrazovnih institucija, kao i dvadesetak izlagača koji će učestvovati u novim sekcijama posvećenih fotografiji i audio izdanjima. U programu radionica najavljene su Radionica dizajna naslova filmova, kao i Radionica video mappinga za pop-up publikacije.

U iščekivanju petog izdanja Fruit Exhibition – Art Publishing Fair manifestacije posvećene pasioniranim ljubiteljima izdavačkog artefakta, sa ponosom predstavljamo spisak izlagača koji će svojim radovima obogatiti prodajnu izložbu novog izdanja festivala.

FRUIT-2016

Izložba
Preko stostinu odabranih međunarodnih i italijanskih izlagača – nezavisnih, samizdata, grafičkih dizajnera, umetnika i kreativaca, učestvovaće na petom izdanju Fruit Exhibition-a. Među učesnicima, izdvajamo časopis Boîte Editions – časopis kolažnog tipa i ograničenog tiraža od 250 kopija, istražuje puteve umetnosti XX i XXI veka.
Prvi put na Fruit-u, predstaviće se švajcarski dizajner knjiga Patrick Frey, kao i holandski studio KesselsKramer. Iz Čikaga stižu ploče i štampe maestra sito-štampe Sonnenzimmer-a. Neće izostati ni predstavnici ilustracije i stripa – ove godine ponovo je tu Tentacoli pod vođstvom Marte Baroni, Obsolet Shit Stefana W. Pasquini-ja, kao i Raum Italic projekat koji dolazi iz Berlina.

FRUIT-2016

Fruitography
Velika novost novog izdanja festivala. Čitavih 150 kvadratnih metara u potpunosti posvećenih dizajnu foto-knjiga. Fruitography će u formi prodajne izložbe ugostiti najeminentnije italijanske foto-izdavače: Fabrica, Witty Kiwi, Off on Road, TerraProject, SkinnerBox, Rorhof, Danilo Montanari, L’artiere, Akina Books, Humboldt.

Umetničke akademije i univerziteti
Saradnja Fruit Exhibition manifestacije i umetničkih obrazovnih institucija, iz godine u godinu je sve jača. U okviru petog izdanja, spremno dočekujemo institute: Accademia di Belle Arti di Bologna, ISIA di Faenza, Univerisità della Repubblica di San Marino, Libera Università di Bolzano i L’ècole supérieure d’arts & Medias de Caen/Cherbourg.

FRUIT-2016

Audio izdanja
Još jedna važna ekstenzija novog izdanja festivala jeste projekat pod imenom Fruit disco. Fruit disco će predstaviti selekciju izdavača specijalizovanih u izdavanju malo-tiražnih, zanatskih projekata audio i muzičkih projekata. Među učesnicima izdvajamo holandski kolektiv intrigantnih projekata Trapped in Suburbia, kao i Open Editions Davia Blamey-a, nezavisnu izdavačku platformu za kreativne saradnje koja kombinuje teoriju i praksu.

Spisak svih izlagača na linku.

Radionice
Već su otvorene prijave za prve radionice: Dizajn naslova za video i film, koju će držati Fernando Domínguez Cózar, autor naslova filma Spiderman 3; Video-mapping na pop-up knjigama, prva je radionica animacije knjige uz pomoć video-mappinga, a držaće je grupa Apparati Effimeri; Dizajn foto-knjiga pod vođstvom Bruna Ceschel-a, osnivača Self Publish, Be Happy, posebno je osmišljena za autore koji žele da izdaju sopstveni foto-projekat; Zajedničko za sve je sanjati je radionica kreacije slika između sna i jave, koju će voditi Emilio Fantin; Instant film radionica posvećena je živom stvaranju animacije putem materijskih performansa u realnom vremenu (crtež, dekupaž, slikanje); SHODO. Umetnost japanske kaligrafije, u organizaciji Bokushin škole orijentalne kaligrafije.

Konkurs
Sa ponosom najavljujemo novo partnerstvo sa Illustratore italiano (italijanski illustrator). Konkurs 4. izdanja je već objavljen i najavljuje jednog od najpoznatijih likova dečije literature – Pinokija. Umetnici su pozvani da pošalju svoje radove naslovne strane posebnog izdanja Pinokija koja će biti objavljena od strane Nacionalne fondacije Carlo Collodi za 100. Rođendan Pinokija.
VIše informacija na linku.

Projekat Fruit Exhibition organizuje asocijacija Crudo, uz podršku Gradskog veća grada Bolonje.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services