Foursqaure dobio novi logo

Foursqaure

Foursquare u potpunosti promenio vizuelni identitet.
Za razliku od novog logotipa servisa Airbnb kome je upućeno mnogo kritika, novi logo Foursquare-a je na čuvenom portalu Fast.co predstavljen rečima: "Foursquare's New Logo Is A Superhero Symbol".

 

Osim novog logotipa i dizajna, novi Foursqare uvodi i niz noviteta, i u potpunosti se bazira na istraživanju lokacija i većoj personalizaciji.

Foursquare je predstavio i svoju novu aplikaciju Swarm, sve u nameri boljeg i optimalnijeg približavanja korisnicima. Swarm se koristiti za “check-inove”, dok će Foursquare s vremenom izgubiti tu opciju i baziraće se na istraživanje lokacija, s prelaznim razdobljem dok se svi korisnici ne prebace na Swarm aplikaciju.

Dennis Crowley, šef Foursquare, povodom nove 8.0 verzije aplikacije istakao je kako je ovo aplikacija koju je oduvek hteo da izgradi, aplikacija s akcentom na istraživanje a ne samo na check-in kako je to do sada bio slučaj.

U težnji da transformišu svoju uslugu u super servis koji će njegovi korisnici obožavati, Foursquare je sa stilizovanim F u novom logotipu, hteo da prikaže asocijaciju na superheroja.

Iako im je i stari logo bio veoma uspešan i kvalitetan, novi je pun pogodak!


Stari logo 
 

Novi logo


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services