Fotorama 2017

fotorama 2017

Sedmo izdanje Fotorama festa - festivala umetničke fotografije, održaće se od 25. do 28. maja u Kragujevcu.

Među gostujućim predavačima biće holivudski umetnik Denis Danbar, fotograf Bele kuće Trevis Dav i Roberto Pavić iz Zagreba.

 

 

 

FOTORAMA fest je prvi festival umetničke fotografije ovakve vrste u Srbiji, zasnovan na najmodernijim principima organizacije ovakvih međunarodnih skupova, nalik svim većim svetskim umetničkim festivalima i kao takav nastoji da pruži najkvalitetniji edukativni i izlagački program iz oblasti fotografije. Osnovan je 2010.godine kada je prvi put i održan.

Osnovna ideja festivala kojom smo se vodili od početka je bila da se svim mladima u Srbiji i regionu pruži prilika da prisustvuju najkvalitetnijim programima svetski poznatih stručnjaka u oblasti fotografije ,bez oobzira na njihove finansijske mogućnosti , koje većina mladih ovde ne bi bila u mogućnosti da posećuje zbog nedostatka sredstava.

Stoga je osnovni cilj FOTORAMA festivala da pruži što kvalitetniji program i to potpuno besplatno, tako da svi imaju priliku da napreduju i uče od najboljih.

Ove godine u goste nam dolazi Denis Danbar (Dennis Danbar) digitalni umetnik holivudske A produkcije, koji je radio na nekim od najvećih blockbaster franšiza kao što su Harry Potter, X-Men, Iron Men, Transformers, I am Legend, Avatar -The last airbender, Spiderwick Chrocless, Shrek, Star Trek... Pored njega, u goste nam dolazi i jedan od najmlađih i najperspektivnijih fotografa National Geographic magazina i jedan od oficijelnih fotografa Bele kuće, Trevis Dav (Travis Dove). Kao posebno pojačanje sa naših prostora, dolazim nam najbolji Landscape fotograf mlađe generacije u regonu Roberto Pavić iz Zagreba!

Za ovih proteklih 6 godina postojanja, Fotorama se može pohvaliti impozantnom listom eminentnih umetnika koji su gostovali  predavali i izlagali na festivalu. Pored većine vodećih fotografa iz Srbije i regiona, ugostili smo i neka od najvećih svetskih imena iz sveta fotografije i digitalnih umetnosti.

Aktivnosti na ovom festivalu prate i mladi i iskusni zaljubljenici u fotografiju, kako u Srbiji tako i u regionu i Evropi, što mogu da posvedoče i svi veći svetski portali koji su uvrstili Fotorama festival na listu festivala koje bi trebalo posetiti!

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text