FoodTones, izložba fotografija Izabele Vaki u Supermarketu

Supermarket, Isabella Vacchi, Izabela Vaki, FoodTones

Supermarket concept store i umetničko udruženje Podr.um. pozivaju vas na otvaranje izložbe fotografija, italijanske umetnice Izabele Vaki pod nazivom “FoodTones” u utorak, 6. oktobra, u 20 sati u Supermarketu (Višnjićeva 10).

Izložba je deo prezentacije kuhinja Italije, u okviru manifestacije World Cuisiners Fest. Istog dana, specijalni gost, Lorenzo Bartolini - Italijan zaljubljen u Beograd, priprema specijalni meni.

FoodTones razvija vezu između hrane i boja. Radovi su podeljenji u tri serije u okviru različitih projekata koji su objedinjeni istom temom. Autor istražuje tradicionala jela i geometrijske kompozicije, radove deli po bojama ili stvara monohromatske kompozicije pomoću životnih namirnica i predmeta iste boje.

IsabellaVacchi_Supermarket_02

Fotografije mlade Italijanske umetnice reflektuju savršen svet. Hrana na njenim fotografijama izaziva asocijacije, sećanja i stanja prijatnosti. Red i uređene kompozicije sa motivima hrane, nemaju određen rakurs sagledavanja, one podjednako dobro prostorno deluju u svim pravcima.

IsabellaVacchi_Supermarket_04

Sklad i red nas opuštaju, a strpljivost građenja kompozije i brižljivo stapanje nijansi harmonizuju sva čula. Boje deluju svojim čistim tonovima, paleta se intenzivira od snežno belih, jarko crvenih, srebrnih do crne. Fotografije prenose stanja i emocije koje priželjkujemo..

IsabellaVacchi_Supermarket_03

Tekstovi i naslovi koji prate fotografije dodatno tumače nameru autora da nam ponudi konfor kroz male, obične, jednostavne stvari.. tu su mekan, udoban, prostran krevet okupan svetlom, kafa i doručak u jutarnjem miru ili kiselkasta svežina citrusnih boja, plaža i hladni povetarac...

IsabellaVacchi_Supermarket_01

Izabela Vaki (Isabella Vacchi), rođena je u Francuskoj 1991.godine, odrastala je u Bolonji u Italiji. Nakon završene srednje škole 2010. godine seli se u Milano gde 2014. godine zavšava studije Fotografije sa najvišom ocenom. Njeni radovi se objavljuju u brojnim online magazinima i blogovima širom sveta; sarađivala je sa brojnim brendovima i danas radi kao freelance fotograf. Sebe definiše kao "autora mrtve prirode" s obzirom da kombinuje sopstveni umetnički stil sa naglašeno komercijalnim aranžmanima, kao što je u ovom slučaju...hrana.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services