FLUID dizajn forum #07 | Finale 1. sesije na Cetinju i otvaranje 2. sesije u Tivtu!

FLUID dizajn forum #07 | Finale I sesije i početak II sesije u Tivtu

Zatvaranje 1. sesije na Cetinju i otvaranje 2. sesije u Tivtu!

 


Program završnog dana prve sesije FLUID dizajn foruma, u petak 12. aprila, označiće otvaranje dve izložbe.

 


 

 

U Crnogorskoj galeriji „Miodrag Dado Đurić“ na Cetinju u 12 časova biće otvorena izložba „ARCHI_MORPH“, italijanskog arhitekte i ilustratora Federica Babine.

Autori ove izložbe su Federico Babina i Ana Matić, kustos izložbe je Miloš Marjanović, a produkciju potpisuju Narodni muzej Crne Gore i FLUID.

Izložba „ARCHI_MORPH“ obuhvata nekoliko serija ilustracija koje kroz referenciranje na arhitekturu povezuju druge umetničke discipline i teme. 


Federico Babina


Istog dana, u 12:30 časova, takođe u Crnogorskoj galeriji „Midorag Dado Đurić“, biće otvorena izložba fotografija “Photo SHIFTINGS” autorke Sandre Đurović, nastaloj u produkciji Narodnog muzeje Crne Gore, NVU FLUX i FLUID-a.

Izložba predstavlja odabrane fotografske radove mladih autora koji su svoje obrazovanje stekli ili stiču na Fakultetu likovnih umetnosti na Cetinju. Na izložbi će biti zastupljeni radovi Ane Janković, Sare Jolić, Ane Mitrović, Ive Marinović, Sare Petrović, Željke Pestorić, Novaka Saveljića i Ivana Velimirovića. Radovi su nastali kao deo procesnih vežbi na predmetima iz oblasti fotografije, a dobijeni rezultati prevazilaze okvire same vežbe i ukazuju na sposobnost mladih autora da koriste medijum fotografije za samostalno umetničko istraživanje. Otvaranjem ove izložbe biće završena prva sesija i program će se potom nastaviti u Tivtu.


Photo Shiftings, Ivan Velimirović

 

Otvaranje druge sesije zakazano je za 19 časova u tivatskom Centru za kulturu, u sali DTV Partizan. Nakon oficijalnog dela programa, u istom prostoru u 19:30 časova predstaviće se poljska dizajnerka, edukatorka i kulturna menadžerka Iza Rutkovska. U svom autorskom radu Rutovska se bavi performativnim istraživanjima, participativnim dizajnom i dizajniranjem interaktivnih objekata. Osnivač je Fondacije za formu i oblik (Fundacja Form i Kształtów) i Škole praktičnih nauka (Szkoła Nauk Praktycznych). Sarađuje sa gradskim, državnim i umjetničkim institucijama u Poljskoj i inostranstvu.

Nakon Rutkovske, tivatskoj publici će se u 20:30 časova predstaviti Federiko Babina, italijanski arhitekta i grafički dizajner koji živi i radi u Barseloni. Babina se izražava kroz različite tehnike, stilove i oblike kako bi prikazao bogatstvo jezika i raznolikost njegovih oblika, prateći „arhitektonske tragove“ poznatih arhitekata, spajajući tajanstvenu geometriju sa živopisnom šemom boja. Poslednje predavanje počeće u 21:15 časova, kada će kustos i predavač Denis Elbers predstaviti svoj rad. Elbers je kreativni direktor festivala Graphic Matters u Bredi, Holandija. Takođe, osnivač je i kustos galerija „The Blind Walls“ i „3sec.gallery“.

Sedmo izdanje FLUID dizajn foruma održava se od 8. do 12. aprila na Cetinju i od 12. do 14. aprila u Tivtu. FLUID je koncipiran kao forum kojeg čine niz predavanja, radionica i izložbi na kojima se okupljaju renomirani dizajneri, umetnici i profesionalci iz različitih oblasti, kao i brojni studenti iz zemlje i regiona u svojstvu učesnika radionica. Nakon šest uspešnih izdanja, FLUID dizajn forum je potvrdio svoju poziciju jednog od najprepoznatljivijih dizajnerskih festivala u regionu. Ove godine na FLUID-u učestvuju 25 predavača iz regiona i sveta, realizuje se 6 radionica i 4 izložbe, sa ukupno 130 učesnika Foruma.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services