FLUID dizajn forum #07 | Drugi dan

FLUID dizajn forum #07 | Drugi dan

Program drugog dana FLUID dizajn foruma, u utorak 9. aprila, obeležiće promocija knjige Slavice Stamatović Vučković „Arhitektonska komunikacija – objekti kulture u Crnoj Gori 1945-2000“.

 

 

 

 

Na promociji, koja će se održati u biznis inkubaturu na Cetinju, pored autorke, će govoriti Rifat Alihodžić, Ana Matić, Tatjana Koprivica i Lazar Pejović.

Nakon promocije, u istom prostoru Lazar Bodroža govoriće o svom nagrađivanom filmu „Ederlezi Rising“.

Osim zvaničnog programa koji je besplatan i otvoren za javnost, drugog dana počinje i rad studentskih radionica.

Ove godine rekordan broj učesnika - 92 studenta sa 16 fakulteta iz Crne Gore i regiona.

Voditelji radionca: Lazar Bodroža i Nenad Trifunović iz Beograda, Franćesko Defilipis iz Barija, Lana Grahek i Niko Mihaljević iz Zagreba, Dejan Drašković i Duško Miljanić iz Crne Gore, Maida Gruden i Pavle Ćosić iz Beograda.

Asistenti radionica: Sandra Đurović, Fabio Cataldo, Srđa Dragović, Radovan Vukasović i Krsto Vulović.


Sedmo izdanje FLUID dizajn foruma održaće se od 8. do 12. aprila na Cetinju i od 12. do 14. aprila u Tivtu. FLUID je koncipiran kao forum kojeg čine niz predavanja, radionica i izložbi na kojima se okupljaju renomirani dizajneri, umetnici i profesionalci iz različitih oblasti, kao i brojni studenti iz zemlje i regiona u svojstvu učesnika radionica. Nakon šest uspešnih izdanja, FLUID dizajn forum je potvrdio svoju poziciju jednog od najprepoznatljivijih dizajnerskih festivala u regionu. Ove godine na FLUID-u će učestvovati 25 predavača iz regiona i sveta, realizovaće se 6 radionica i 4 izložbe, sa ukupno 130 učesnika Foruma.

Kao i na svim prethodnim izdanjima, Forum ima okvirnu temu koja definiše sadržaj programa usmeravajući ga ka povezivanju stručnih umetničkih praksi sa javnim interesom lokalne zajednice u kojoj deluje. Tema ovogodišnjeg FLUID-a “Pomeranja / Shiftings“ referiše na dramatične promene neprestano ubrzavajućeg sveta koje se reflektuju na političku, ekonomsku i kulturnu sferu naših života. Ova tema opominje na to da je neophodno preispitati utemeljene društvene dogovore i da podrazumevane slobode i vrednosti treba osvajati i braniti iznova. Svetu je potrebno spašavanje i neprestano se traže rešenja za taj veliki poduhvat. Ovogodišnje izdanje FLUID dizajn foruma želi preispitati mogućnost pronalaska ovih rešenja u oblasti dizajna.

Organizator FLUID dizajn foruma je Fakultet likovnih umetnosti Cetinje, a pokrovitelji su: Ministarstvo kulture Crne Gore, Univerzitet Crne Gore, Prestonica Cetinje, Turistička organizacija Tivat, Opština Tivat i Ambasada Republike Poljske u Podgorici. Izvršni producent MAS Trade.

Fluid dizajn forum na Facebooku

Fluid dizajn forum na Instagramu

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services