Floating Bridge by Architects RO&AD

Floating Bridge by Architects RO&AD

Nakon fantastičnog i nagrađivanog projekta "Moses Bridge", holandsko-belgijski arhitektonski studio RO&AD architecten dolazi sa jednom sličnom realizacijom, a u pitanju je "Floating Bridge" koji se nalazi na teritoriji opštine Bergen op Zoom, takođe u holandskoj oblasti Zapadni Brabant.

Holandski vojni inženjer Menno van Coehoorn izgradio je tvrđavu Ravelijn op den Zoom u brabantskoj opštini Bergen op Zoom u 18. veku. Tvrđava je dizajnirana sa šancem kao sistemom prve linije odbrane, a do tvrđave se može doći samo čamcem.

Danas se ova tvrđava koristi za male događaje, a rov se i dalje može premostiti samo mostom.

RO&AD architecten su svojim novim projektom nastojali da obezbede još jedan, dodatni pristup malom ostrvu, komotniji i sigurniji za goste koji prelaze šamac, ali i da obezbede još jedan izlaz za hitne slučajeve.

Za povećanje pristupa a bez narušavanja istorijskog izgleda arhitekti su dizajnirali plutajući most koji kao da "sedi" na vodi. Most je dug 80 metara i prati zakrivljeni obrazac koji pojačava interesantan dizajn, a pokriva poliuretanske cevi ispunjene vazduhom na kojima je postavljen most.

 

 

 


 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services