Esh gruppa, Moskva | publikacija "Strateški Master plan"

esh gruppa, moskva, urbanizam, master, generalni plan, strateski

Predstavljamo projekat dizajn studija Esh gruppa iz Moskve, knjigu ”Strateški master plan”, nastalu 2014. godine za Moscow Urban Forum.

 

 

 

 

 

Ova konferencija se održava od 2011 godine i okuplja urbanističke planere, arhitekte, istraživače i lokalne vlasti kako bi se raspravljalo o problemima današnjih gradova.

Fokus knjige je na 10 članaka o 10 gradova čija se urbanistička politika zasniva na Generalnom planu. Drugi deo knjige je o Moskvi i kako ovaj grad može da primeni iskustva drugih gradova. Takođe, knjigom su obuhvaćene teme urbanističkog planiranja Moskve od 1920-ih do 1990-ih a mogu se naći i članci antropologa.

masterplan-esh-3

masterplan-esh-4

Sadržaj knjige je pretežno teorijski i suvoparan. Jedan od glavnih ciljeva dizajniranja publikacije, bio je da se naglase ključne tačke istraživanja, kako bi ono bilo lakše razumljivo neprofesionalnoj čitalačkoj publici.

masterplan-esh-10

Rešenje je pronađeno u uvećanim prilozima, sažecima članaka i izdvojenim zaključcima. Upućenijoj čitalačkoj publici ponuđene su detaljne fusnote, planovi i sheme.

masterplan-esh-9

masterplan-esh-5

Crno-beli kolorni kod iskorišćen je u nameri da se publikaciji da strog izlged, primeren akademskim izdanjima, u skladu sa željama klijenta. Knjiga je štampana na veoma tankom ofsetnom papiru, pa se tekst i slike sa jedne, prelivaju, odnosno naziru na narednoj stranici.

masterplan-esh-7

U kontrastu sa tekstom su šarene korice knjige za čiju izradu je korišćena Pantone fluoroscentna boja, a patern korica predstavlja grafički identitet Urban forum konferencije.

masterplan-esh-12

masterplan-esh-1

Esh gruppu čini tim mladih dizajnera sa središtem u Moskvi, koji je uključen u niz kulturnih projekata u Rusiji i šire. Njihovi radovi su više puta nagrađivani a neki od postera su u muzejskim kolekcijama u Danskoj i Nemačkoj. Na ovom projektu, za dizajn su bili zaduženi Valera Kozhanov, Margarita Kurtser, Phillip Tretyakov, Olga Yakovleva, a za ilustracije Yulia Adelova, Ivan Yakushev.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services