Entuzijast leti u Beograd | Izložba plakata Dime Pantjušina

Entuzijast leti u Beograd | Izložba plakata Dime Pantjušina

Izložba plakata "Entuzijast leti u Beograd" grafičkog dizajnera Dime Pantjušina iz Moskve, biće otvorena u ponedeljak, 4. decembra u 20 časova, u Kulturnom centru GRAD (Braće Krsmanović 4).


Izložba je deo šire inicijative o upoznavanju domaće publike sa živom umetničkom scenom današnje Rusije. 

 

Postavka pod nazivom "Entuzijast leti u Beograd" predstavlja presek radova moskovskog dizajnera Dime Pantjušina koji je aktivan na sceni od 2000. godine. Na izložbi će biti prikazano 35 plakata od ukupno 500 koje je Dima Pantjušin realizovao do današnjih dana.

Dima Pantjušin, grafički dizajner iz Moskve, rođen je 1978. godine. Poslom grafičkog dizajnera počinje da se bavi 2001. godine u moskovskoj štampariji Goznak, gde 2006. postaje vodeći dizajner, pokrivajući kako vizuelni deo posla, tako i promociju. Saradnju sa čuvenim moskovskim klubom Soljanka (Umetničko društvo S11), započinje 2008. godine, organizacijom različitih događaja, ali takođe radi i kao umetnik. U periodu od 2011. do 2013. godine, sarađuje sa Institutom Strelka, gde sa tadašnjom umetničkom direktorkom radi na dizajnu scene i enterijera za različite koncerte i događaje.

Sa društvom Clevermoto, 2013. godine otvara mali moto-bar Entuziast (Энтузиаст) za koji razvija i crta logo i postavlja glavni vizuelni identitet sastavljen uglavnom od tri osnovne boje semafora - crvenoj, žutoj i plavoj.

Tokom kratkog vremena on stvara poseban “jezik” kojim komunicira sa posetiocima - putem plakata.

Mnogi od njih su zasnovani na krajnje jednostavnom stilu, ali odišu velikom prepoznatljivošću.

Za godišnjicu Entuzijasta 2016. godine, izdaje knjigu “Entuziast 2013-2016” koja sadrži 299 plakata.

Tokom poslednjih par godina između ostalog radi za: Nina Donis (Moskva), Interview magazine, British Council, GUM (Moskva), Institut Strelka (Moskva), Nova Golandija (Sankt Peterbrug), muzički bend Lenjingrad, klub Soljanka (Moskva), Dom Bita (Sankt Peterbrug), Denis Simachev Shop & Bar (Moskva), Cococo (Sankt-Peterburg), Martini, Beluga, Absolut, Grolsch, Yota itd.

U toku otvaranja izložbe "Entuzijast leti za Beograd, 4. decembra u KC GRAD, biće održano i predstavljanje muzičkog projekta Dime Pantjušina sa Sašom Lipskim (iz DJ dvojca Simple Symmetry).


Intervju pod nazivom "Plakat nikada neće izumreti" sa Dimom Pantjušinom, a povodom otvaranja izložbe u Beogradu, koji je uradio Evgeny Kuzminov za Before After, pročitajte na ovom linku. 

Izložba će biti otvorena do 8. decembra 2017. godine.


Plakat za izložbu "Entuzijast leti u Beograd" Dime Pantjušina. Autor plakata: Bratislav Milenković.

 


 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text