Enterijer stomatološke ordinacije u Novom Sadu

Enterijer stomatološke ordinacije u Novom Sadu

Predstavljamo projekat enterijera stomatološke ordinacije u Novom Sadu.

 

Projekat dizajna enterijera stomatološke ordinacije "Dr Tamara Vojtehovski" potpisuje arhitekta Dejana Radišić Pešić iz Novog Sada. 

 

 

Projektni zadatak je bio projekat enterijera stomatološke ordinacije od stambene jedinice kvadrature 46 m2.

Stambena jedinica ima dva ulaza a želja investitora je bila da oba ulaza zadrži. Jedan ulaz je namenjen pacijentima, dok je drugi predviđen za osoblje.

Ordinacija treba da sadrži: Ulaz sa prijemnim pultom, čekaonicu za 4-5 mesta, prostor za dve stomatološke stolice, lekarsku sobu, sobu za odmor, čajnu kuhinju, toalet, i tuš kabinu.

Ideja je da ordinacija bude jednostvana i funkcionalna bez nametljivih detalja.

Prostor je svetao, sveden i funkcionalan, tek sa pokojim pojedinim specifičnim detaljima specijalno kastomizovanim za ovaj enterijer. 

Ordinacija ima jednu stomatološku stolicu, a dok se ne montira druga, na njenom mestu stoji deo prve stomatološke stolice proizvedene krajem 19 veka.

Nameštaj je od belog medijapana i furniranog medijapana - orah. 

Linija kao element se ponavlja u svim prostorijama: u ordinaciji - drvene grede, lampe, svetlo u podu; ulaz i prijemni pult, svetlo u podu i na zidu; u čekoanici na zidu su postavljene podne keramičke pločice iz kupatila postojećeg stana.

Lekarska soba sa čajnom kuhinjom je ura]ena u toplijim tonovima - drveni pod, zid opeka, žute fotelje (koje su zatečene u stanu).

Čelična konstrukcija, u lekarskoj sobi i kuhinji, je urađena u saradnji sa Aleksandrom Babićem, dipl.inženjerom građevine.

Rasveta u kuhinji je napravljena od vojnih šlemova. Za čiviluk u ordinaciji iskorišćeni su hirurški ekarteri (hirurške kuke).

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services