"Dressing The Screen" by Vanja Seferović

"Dressing The Screen" by Vanja Seferović

Vanja Seferović osvojila D&AD InBook nagradu za vizuelni identitet izložbe "Dressing The Screen"

 

Vanji je u Londonu dodeljena prestižna D&AD InBook nagrada za dizajn identiteta izložbe "Dressing the Screen" o nastanku i razvoju modnog filma u Engleskoj, koji je radila kao jedan od projekata na fakultetu.

 

D&AD svake godine nagrađuje najbolje projekte iz sveta na temu dizajna, kreativne i art direkcije, a poseban deo, u kome je i Vanja učestvovala namenjen je studentskim radovima.

Sudeći po ostalih 11 nagrađenih, konkurencija je bila jaka, sa originalnim idejama i odličnom kreativnom prezentacijom.

"Odvek sam se divila D&AD-jevim godišnjim štampanim izdanjima i nisam ni zamišljala da će se i moj rad tako brzo naći na njihovim stranicama. Zaista je značajna pohvala dobiti priznanje od najboljih u svetu danas kao i promocija koju to donosi.",  izjavila je za Designed.rs Vanja Seferović povodom nagrade.

Vanjin projekat za ovu izložbu pod nazivom "Collaboration" inspirisan je međusobnom interakcijom dve industrije - mode i filma od 1938. do danas. Ujedno je inspirisan i procesom razvoja ideje u modnom flimu, od inspiracije preko skice, kroja, materijala, modela, pokreta, fotografije i post produkcije.

Za art direkciju je izabrala kolaž kao najbolji način za sinergiju svih tih elemenata. Promo materijal prati tu formu i ideju sa kaligrafskim ispisom za logo, pozivnicama i katalogom sa posebnim krojem za svaku stranu kao i slobodnim formatom detalja za dizajn enterijera.

Vanja Seferović je u London došla prošlog septembra na Master studije iz Illustracije na Kingston Univerzitetu i zahvaljujući njihovom jako dobro osmišljenom programu i stavu koji podržava multidisciplinarnost, kao i velikoj podršci, dobila jem priliku da učestvuje na D&AD konkursu kao grafički dizajner.

Pitali smo Vanju kako je u Londonu?

"Pored studija, i sam život u Londonu je dragoceno iskustvo, gde se stiče osećaj da je sve moguće ostvariti, ali da svaki uspeh zavisi od tebe, uz naravno mnogo rada i jake volje. London je neverovatan grad sa najvećom raznovrsnošću kultura na jednom mestu, što je meni velika inspiracija a pored toga naravno i dodir sa najvećim delima istorije kao i savremene umetnosti, nauke i dizajna. A svest o osnovnoj potrebi za kulturom se vidi na svakom koraku počev od parkova, arhitekture, izloga kao i mnogobrojnih dešavanja širom grada", kaže Vanja.

Pitali smo Vanju i o planovima za budućnost.

Moj cilj za budućnost je razvoj dizajn studija Shonski koji smo otvorili odmah nakon osnovnih studija, dizajner Stefan Knežević i ja. Do sada smo imali priliku da radimo na velikim projektima, između ostalog dizajn identiteta i kolekcije proizvoda Dr.Kozarev brenda, vizualni identitet Beogradske nedelje umetnosti koja je još uvek u toku, plakate i kataloge za predstave Beogradskog dramskog pozorišta i želimo da nastavimo sa ostvarivanjem naših ideja i u Srbiji ali i u svetu.

Vanja Seferović je završila osnovne studije na Fakultetu Primenjanih Umetnosti u Beogradu, na odseku Animacija. Još na poslednjoj godini fakulteta počela je da radi na televiziji B92 kao animator, kaligraf i ilustrator, a nakon godinu dana je odlučila da nastavi sa studijama u Londonu. Dizajn studio SHONSKI osnovali su Stefan Knežević i Vanja Seferović 2012. godine gde je radila na projektima kao Art direktor, ilustrator i animator. Učestvovala je na mnogobrojnim izložbama u Srbiji kao i u inostranstvu a imala je i dve samostalne izložbe, kao i zajedničku izložbu sa Stefanom Kneževićem u okviru Beogradske nedelje umetnosti.

 

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services