Dodeljene nagrade pobednicima Rovinj Photodaysa

Dodeljene nagrade pobednicima Rovinj Photodaysa

Dodeljene su nagrade godišnjeg konkursa Rovinj PhotodaysU prepunoj dvorani hotela Lone, svečanom dodelom nagrada pobednicima godišnjeg takmičenja, službeno je završen program najvećeg domaćeg festivala fotografije Rovinj Photodaysa.

 

Nagrade su dodeljene u sedam službenih kategorija, a među pobednicima su i četiri autora iz Hrvatske, čijim radom je posebno bio oduševljen glavni selektor, ugledni američki fotograf Tod Papageorge.


Mario Topić - Childhood behind the wall, Dokumentarna


Mario Topić, Igor Sitar, Suzana Holtgrave i Đani Celija odabrani su među sedamsto prijavljenih kandidata iz celog sveta, a njihovi radovi premijerno su predstavljeni u sklopu grupne izložbe svih finalista, koja je ujedno bila i središnji događaj ovogodišnje smotre.


Igor Sitar - Yaser Shaaw scarves, Moda

Ova putujuća postavka biće prikazana i u drugim hrvatskim gradovima, poput Pule, Rijeke i Zagreba, ali i institucijama i festivalima širom Evrope. Na ovaj način želi se osnažiti savremena fotografska scena u celom regionu, a autorima se pruža kvalitetna platforma za prezentaciju umetničkog rada široj javnosti kao i međunarodnoj fotografskoj zajednici.


Suzana Holtgrave - Ferijen kam Fratarski otok, Portret

 

Festival je i ove godine okupio brojna imena iz društvenog i javnog života kao i veliki broj fotografa i stručnjaka za fotografiju iz celog sveta.


Đani Celija - Prorezi, Akt-telo


Sledeći konkurs biće raspisan najkasnije u januaru iduće godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services