Dodeljene nagrade 4. internacionalne izložbe "O arhitekturi"

scale of design

U Galeriji nauke i tehnike, Srpska akademija nauka i umetnosti, Đure Jakšića 2, Beograd u organizaciji Asocijacije za razvoj održive urbane zajednice - STRAND održana je 4. internacionalna izložba O ARHITEKTURI - Skala dizajna od Mikro do Makro. 

 


Otvaranje izložbe i dodela nagrada održana je u četvrtak, 1. decembra 2016. godine. Na izložbi su prikazani prijavljeni i selektovani radovi u konkurenciji za nagradu. Kao poseban segment prikazani su radovi članova Žirija van konkurencije.

o-arhitekturi

Na otvaranju izložbe uručene su nagrade najboljim radovima. Žiri u sastavu Rachel Armstrong [Velika Britanija],  Elif Ayiter [Turska], Branko Kolarević [Kanada], Anastasios Tellios [Grčka], Wilfried van Winden [Holandija], Carmelo Zappulla [Španija] i Stanko Gaković [SAD], predsednik Žirija, doneli su odluku o najboljim radovima.

o-arhitekturi

o-arhitekturi

Nagrada ”Mikro Makro” dodeljena je studiju Neoarhitekti i projektu Weekend House with Swimming Pool (autori Snežana Vesnić, Tatjana Stratimirović, Vladimir Milenković,  saradnik Boris Ševo, vizuelizacija Željko Petković).  Rad je prijavljen u kategoriji Arhitektura i enterijer.

o-arhitekturi

Priznanje u kategoriji Dizajn nameštaja dodeljeno je radu Linething Lamp, studiju A2arhitektura (autori Dijana Adžemović Anđelković i Vladimir Anđelković, saradnici Aleksandar Bogojević i Ranko Pavlović).

o-arhitekturi

Priznanje u kategoriji Urbani dizajn dodeljeno je radu From Path to Strategy, autor Biljana Pavlović.

o-arhitekturi

Priznanje u kategoriji Novi mediji dodeljeno je radu Micro Macro Atmospheres, autori  Snežana Zlatković i Anđela Karabašević.

o-arhitekturi

Specijalno priznanje u kategoriji Umetnost i arhitektura, dodeljeno je radu Nostalgija, video instalacija, autor Nora Lefa [Grčka].

o-arhitekturi

Pohvala u kategoriji Urbani dizajn dodeljena je radu Cubos de Salitre, autori Cristian Suau i Laura Petruskeviciute, STUDIO POP [Škotska].

o-arhitekturi

Celokupno obrazloženje Žirija objavljeno je na adresi.
Fotografije izložbe pogledajte na adresi.


Fotografije: Milan Maksimović

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services