Dodela nagrada Zlatni ključ 2017

Dodela nagrada Zlatni ključ 2017

Dodela nagrada Zlatni ključ i Sajamski ključ ovogodišnjeg, 55. Beogradskog sajma nameštaja, održaće se u petak, 10. novembra u 11 časova u Hali 2 nivo C Beogradskog sajma.

Nagradu najuspešnijim izlagačima na 55. Beogradskom sajmu nameštaja dodeliće internacionalni žiri koji je celokupni sajam i ponudu sagledao iz međunarodne perspektive.

 

Ovom nagradom stručni žiri ukazuje na kvalitetna, inovativna i uspešna rešenja koja su se istakla na ovogodišnjem sajmu. Nagrada Zlatni ključ se dodeljuje kao potvrda najboljih porizvoda sa ovih prostora iz domena dizajna nameštaja.

Beogradski sajam nameštaja dugi niz godina teži da ovaj znak Zlatnog ključa postane prepoznatljiv simbol kvaliteta i nosilac razvoja dizajna na našim prostorima.

Nagrada je redizajnirana 2015. godine u kontekstu promene celokupnog vizuelnog identiteta sajma.

Okupljanje internacionalnog žirija pozicionira Sajam kao relevantnu instituciju stavljajući ga u međunarodni kontekst.

O nagradama odlučuje tim internacionalnih eksperata, ove godine u sastavu: Marko Basarovski (Kolege Studio – Srbija), Max Rommel (MR Photography – Italija), Matteo Ragni (Matteo Ragni Studio – Italija), Sean Poropat (Studio Sonda – Hrvatska) i Damjan Geber (Brigada – Hrvatska).

Nakon dodele nagrada, od 12. do 16. časova uslediće program Design Talks gde će učestvovati četiri predstavnika ovogodišnjeg žirija Zlatnog ključa: Max Rommel, Matteo Ragni, Damjan Geber, Marko Basarovski.

BIOGRAFIJE ČLANOVA ŽIRIJA:

Marko Basarovski Kolege Studio, Beograd – Srbija


Marko Bosarovski je istaknuti arhitekta i kreativni direktor iz Beograda čije konstantno prisustvo i jaka prepoznatljivost u radu utiču na kreiranje gradskog pejzaža. Jedan je od osnivača studija Remix sa kojim izvodi mnogobrojne projekte u oblasti arhitekture i dizajna enterijera, kao i organizaciju festivala Mikser design expo 2009. i Mikser 2010. Sa studijom Kolege, čiji je takođe jedan od osnivača, realizuje veliki broj projekata među kojima se ističu koncepti za enterijere Supermarket concept store-a, Bistro Grad hometown food, TIKE / Nike sport vision prodavnicu i pivnicu Dogma.

 

Sean Poropat, Hrvatska – Istra


Sean Poropat je kreativni direktor i jedan od osnivača kreativnog studija Sonda koji vodi sa Jelenom Fiškuš u malom mestu u središtu Istre, Vižinadi. Pobornici su ideje da dizajn i komunikacija moraju biti logični, iskreni i intuitivni. Za projekte s područja dizajna i komunikacije, dobitnici su brojnih domaćih i međunarodnih priznanja poput: Velika nagrada Hrvatskog dizajnerskog društva, Red Dot Best of Bests, Cannes Lion shortlist, ADC, IF, World Star Packaging, LIA, Creativity Annual, I.D, Rebrand, Plus X award, ICOGRADA.
 

Max Rommel, Milano – Italija


 

Max Rommel je fotograf i reditelj čiji se rad kreće u sferi istraživanja odnosa koji postoje između ljudi i prostora. Izlagao je za Foskarini na Venecijanskom Bijenalu. Njegov kratki film Non Solo Popcorn nagrađen je na Milanskom filmskom festivalu.

 

Matteo Ragni, Milano – Italija


 

Matteo Ragni je istaknuti arhitekta, dizajner i predavač čiji je raznovrstan rad u sferi industrijskog dizajna nagrađivan mnogo puta i nalazi se u svim bitnim publikacijama širom sveta. Dobitnik je uglednih svetskih nagrada, među kojima je i Compasso d’Oro. Tvorac je TobeUs, brenda ručno pravljenjih drvenih automobilčića, sa kojim organizuje brojne radionice i izložbe, dobitnik je Nacionalne nagrade za inovacije za dizajn drvenih naočara W-eye. Jedan od atraktivnijih projekata je Moscardino, biorazgradiva viljuška koja trajno pripada Dizajn kolekciji muzeja MOMA u Njujorku.

 

Damjan Geber, studio Brigada, Zagreb – Hrvatska


 

Damjan Geber, osnivač zagrebačkog studija Brigada je arhitekta i jedan od najistaknutijih kreativnih direktora u Hrvatskoj. Njegov specifičan proces rada baziran je analizi ljudskog ponašanja i psihologije potrošača, percepciji vizuelne komunikacije i prostornog navođenja. Dobitnik je mnogobrojnih priznanja i nagrada među kojima se ističu: nagrada Red Dot za izložbu Kultura pušenja, dok je projekat Adris – paviljon koji svetli u mraku osvojio nagrade: Red Dot, Ideja X i Silver Drum. 


 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text