Dodela nagrada Zlatni ključ 2016

Dodela nagrada Zlatni ključ | 54. Beogradski sajam nameštaja

Dodela nagrada Zlatni ključ ovogodišnjeg, 54. Beogradskog sajma nameštaja održaće se u četvrtak, 10. novembra u 21h u zgradi Jugoslovenske kinoteke (Uzun Mirkova 1).



Nagradu Zlatni ključ, najinovativnijim i najuspešnijim izlagačima na 54. Beogradskom sajmu nameštaja, dodeljuje internacionalni žiri.

 

Nagrada je redizajnirana 2015. godine u kontekstu promene celokupnog vizuelnog identiteta sajma. Okupljanje tima internacionalnih eksperata koji odlučuje o nagradi predstavlja težnju da se celokupni sajam sagleda iz međunarodne perspektive, odnosno kao relevantna institucija na evropskoj mapi.

Ovom nagradom stručni žiri ukazuje na kvalitetna, inovativna i uspešna rešenja koja su se istakla na ovogodišnjem sajmu.

Ovogodišnji žiri čine: Guillaume Delvigne, Lucie Koldova, Filip Despot (Grupa Products), Stefan Krivokapić (Skrivo Design), Voja Žanetić.


Biografije, fotografije ovogodišnjih članova žirija Nagrada Zlatni ključ 2016 i njihovih radova:   


Guillaume Delvigne dizajner iz Francuske, dobitnik je više značajnih nagrada iz oblasti dizajna. Gijom radi za vodeće francuske i svetske brendove kao što su Hermès, Tefal, Cristal de Sèvres, La Redoute, Fabbian i Habitat.


Guillaume Delvigne, Hermäs Annam


Lucie Koldova inovativna i smela dizajnerka iz Češke koja radi na polju dizajna nameštaja i produkt dizajna. Lucijin primarni fokus predstavlja rasveta od stakla.


Capsula, Brokis 2013 & Lucie Koldova, Photo: Martin Chum


Filip Despot (Grupa Products), produkt dizajner iz Hrvatske, aktivan u kolektivu Grupa, uspešan u području produkt dizajna, dizajna enterijera, postavki izložbi i scenografija. Grupa, čiji je Filip član, dobitnik je niza međunarodnih nagrada i priznanja.


Filip Despot, Grupa Products


Stefan Krivokapić (Skrivo Design) deluje u polju industrijskog dizajna u sektoru nameštaja i osvetljenja. Projekti studija Skrivo, iz Milana, čiji je on osnivač objavljivani su u najprestižnijim publikacijama i dobitnici su mnogobrojnih nagrada.


Pinch, Stefan Krivokapić (Skrivo Design)


Voja Žanetić novinar, scenarista, vlasnik marketinške agencije MOSAIC i marketinški stručnjak. Dobitnik je nekoliko nagrada u oblasti novinarstva, književnosti i oglašavanja. 


Voja Žanetić


 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services