Dim Tim Art na izložbi "Utopia Land" u Hanoju

Dim Tim Art na izložbi Utopia Land u Hanoju

“ZEMLJA UTOPIJE - VÙNG KHÔNG TƯỞNG - THE UTOPIA LAND " - Izložba u Heritage Space galeriji u Hanoju u Vijetnamu je završna izložba projekta savremene umetnosti „Mesec umetničkih praksi  2017”.

 

 

Ova izložba igra važnu ulogu u kreiranju platforme za umetnike koji stvaraju nadrealne, iluzivne ili utopijske svetove koristeći se sredstvima savremene umetnosti.

Radovi 15 umetnika iz nekoliko zemalja prikazani su na izložbi „Utopia Land” u galeriji Heritage Centra u Hanoju od 29. оktobra do 30. novembra 2017. godine.

Na izložbi su predstavljeni radovi stranih umetnika: Bernard Pourriere i Philippe Richard iz Francuske, Daniel Kerkhoff iz SAD, Daniel Rode i Ingo Vetter iz Nemačke, Dim Tim Art iz Srbije, Heaven Baek iz Južne Koreje i Ruchika Wason Singh iz Indije.

Takođe, svoje radove su izložili umetnici iz Vijetnama: Linh Cam, Can Van An, Nguyen Thi Ha My, Nguyen Thi Hoai Giang, Nguyen Phu Vien, Phung Tien Son and Tran Hanh.

“Zemlja Utopije” je  izbor radova nastalih tokom pet radnih nedelja razmene umetničkih praksi izvedenih u različitim medijima: slikarstvo, skulptura, instalacija, fotografija, video, multimedijska, konceptualna i umetnost u javnom prostoru. Pored kreativnih aktivnosti MAP 2017 sadrži čitav niz događaja kao što su predavanja, radionice, otvoreni ateljei, okrugli stolovi, posete umetničkim zbirkama i značajnim objektima kulturnog nasleđa, kao i javni programi.

Umetnici, mada različiti, zajedno su prošli sve prepreke, izazove, sukobe i pomirenja koja svoje polazište imaju u razlikama u kulturi, jeziku, ponašanju i spoznaji. Zajedno, oni su izrazili svoje vlastite poglede bez ograničenja.

Umetnici su postavili svoje divergentne, ali otvorene Utopije, čime se stvaraju mogućnosti za povezivanje i dijaloge, a značaj ovog projekta je u suštinskom povezivanju aktuelnih umetničkih i društvenih praksi iz čega proističe nova umetnička diskurzivnost.

Kustos projekta je istoričar umetnosti Anh Tuan Nguyen, a istraživač i organizator Vu Huy Thong.

Vijetnamski umetnik iz Pariza Tran Trong Vu je osnivač projekta "Mesec umetničke prakse" (MAP), a koji ima za cilj stvaranje platforme za razmenu i edukaciju u savremenoj umetnosti za mlade i uspešne umetnike iz Vijetnama, sa odabranim internacionalnim umetnicima iz celog sveta.

Projekat takođe stvara mogućnosti za interakciju i dijalog između umetnika i zajednice, kako bi se nizom javnih programa kod publike unapredili razumevanje i eksperimenti u savremenoj umetnosti. Ovim se čine napori da se ukloni jaz između nove umetnosti / umetnika i društva.

Dim Tim Art je tokom svog boravka u Hanoju, pored svih zajedničkih aktivnosti u okviru MAP 2017, izveo tri umetnička rada:
 
Reenacting Utopia, poliptih akrilik na platnu iz 10 delova, 6 x 5 mPassage to Utopia, fotografija, 121,5 x 215,5 cm


 

The last exhibition, prostorna instalacija, 130 cm x dia 110 cm


 
Dim Tim je održao dve interaktivne radionice i oslikao murale (74m2) na zidovima kompanije Toong. Takođe, Dim Tim je održao dve javne prezentacije sa predavanjem u biblioteci Heritage Space i na Vietnam University of Fine Art u Hanoju.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text