CZKD | Tribina "Barselona i Beograd u borbi za zajednička dobra"

czkd, barselon en comu, ne davimo beograd, ne da(vi)mo beograd, ministarstvo

Tribina: "Barselona i Beograd u borbi za zajednička dobra", biće održana u petak, 9. decembra od 18 časova u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu (Birčaninova 21).

Razgovor će moderirati Ana Džokić i Marc Neelen i održaće se na engleskom jeziku.

 


Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd poziva vas na tribinu posvećenu građanskoj platformi Barcelona en Comú (Zajedno za Barselonu) na kojoj će aktivisti ovog pokreta govoriti o svojim iskustvima u upravljanju gradom i izazovima sa kojima se suočavaju kao borci za zajednička dobra.

Ovo je nastavak saradnje inicijative Ne da(vi)mo Beograd sa građanskom platformom Barcelona en Comú nakon podrške koju je ova platforma predvođena sada gradonačelnicom Barcelone Adom Kolau uputila protestima i borbi građana Beograda za pravičan grad. 

Ne da(vi)mo Beograd ima čast da ugosti aktiviste tog pokreta Lauru Rot i Davida Fernandeza.

Barcelona en Comú pobedila je na gradskim izborima u Barseloni 2015. godine i trenutno upravlja Barselonom kao manjinska vlada na čelu sa gradonačelnicom Adom Kolau, bivšom aktivistkinjom za stambena prava.

Barselona-en-comu

Politika ove platforme zasniva se na idejama socijalne pravde, podsticanja principa participativne demokratije, stvaranja mehanizama za borbu protiv korupcije i razvoja novog turističkog modela za Barselonu.

Sa Laurom Rot i Davidom Fernandezom ćemo razgovarati o tome kako je jedna lokalna vlada uspela da suzbije spekulaciju stambenim fondom kažnjavanjem Airbnb-a i banki, vrati vodovod u vlasništvo grada, doprinese feminizaciji politike, inicira mrežu španskih gradova za solidarnost sa izbeglicama i stvori fond za socijalnu pomoć od razlike u novcu imeđu plata koje su propisane statutom i koje primaju poslanici platforme.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services