Crowdfunding kampanja za fotografski projekt „Kapi protiv zaborava“

Crowdfunding kampanja za fotografski projekt „Kapi protiv zaborava“

Granice su u vašoj glavi - Crowdfunding kampanja za fotografski projekt „Kapi protiv zaborava“ Ines Kotarac!

 

Crowdfunding kampanja za fotografski projekt „Kapi protiv zaborava“ Ines Kotarac "Kapi protiv zaborava, ili u potrazi za izgubljenom domovinom" donosi različite motive snimljene u Bosni i Hercegovini, zemlji koju je autorka napustila kao dete da bi se u nju vratila kao fotograf.

 

Izložba odabranih radova tek treba biti postavljena u 10-ak izložbenih prostora u nizu gradova na putu od Berlina do Istanbula. Indiegogo kampanja koja bi to mogla da omogući traje od 5. marta do 5. aprila.

„Zašto granice i nacionalnost, a ne sloboda, oblikuju identitet većine ljudi na ovom svetu? Svako se rodio negde. To nije nešto što se zasluži, napravi ili postigne. Kako onda puka slučajnost prostora u kome je neko rođen može dovesti do situacije u kojoj je ta osoba spremna ubiti drugu, samo zato što taj drugi ne pripada njegovom plemenu, naciji, zemlji ili religiji?“ – pita se Ines Kotarac.

Crowdfunding još nije čest oblik finansiranja umetničkih projekata, ali autorka se za njega odlučila jer „veruje u solidarnost i zajednicu“. U videu, kojim najavljuje donacijsku kampanju, Kotarac kaže da svakih pet evra daje 24 ili 36 novih mogućnosti u jednoj roli analognog filma. Za veće donacije ponuđene su nagrade u obliku razglednica s motivima izložbe i originalnih fotografija.

U Zagrebu se trenutno održava izložba iste autorke, "Berlinske beleške" u galeriji Boonika. Izložba se može razgledati radnim danom od 12 - 19h, osim na zatvaranju izložbe 13. marta kada je otvorena do ponoći. Više radova autorke možete pronaći na njenom web sajtu.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services