Croatian Design Superstore Dizajn dijalozi: Šesnić - Turković

Croatian Design Superstore Dizajn dijalozi: Šesnić - Turković

Croatian Design Superstore najavljuje novo izdanje Dizajn dijaloga koje će se održati u četvrtak, 10. novembra u 18 časova u Martićevoj 4 u Zagrebu, po prvi put u saradnji sa Zagreb Film Festivalom.

 

 

 

Uoči početka 14. ZFF-a u subotu, 12. novembra, dva dana ranije u Croatian Design Superstore stižu dizajneri vizuelnog identiteta ovogodišnjeg festivala Šesnić&Turković (Marko Šesnić i Goran Turković), koji svoj novi "filmski" projekat potpisuju zajedno sa njihovom stalnom saradnicom Andreom Sužnjević.

Budući da će ovi Dizajn dijalozi poslužiti kao uvod u zagrebačku jesensku filmsku svetkovinu, sa Šesnićem i Turkovićem razgovaraće se prvenstveno o njihovom dizajnerskom opusu vezanim za domaći film, u čemu su već desetak godina centralni hrvatski autori. Njihova dostignuća na ovom polju ne tiču se samo filmskih plakata koje oblikuju na veoma visokom nivou, podižući tako generalne standarde regionalnog dizajniranja za film, nego i identiteta filmskih institucija kao i producentskih kuća, ali i dizajna i preloma filmskih publikacija i monografija, raznih promotivnih materijala, itd.

Goran, Marko i Andrea će pružiti insajderski uvid u hrvatsku filmsku branšu iz perspektive dizajnera vizuelnih komunikacija, pa će prisutnoj publici ispripovedati koješta o tome kako je godinama raditi i rasti u tom miljeu, kako prilaze svakom novom filmu ili priči, kao i kako sve to zajedno izgleda "iza kulisa".

U razgovorima sa dizajnerima ovog višestruko nagrađivanog studija (osnovanog 2006. godine), razgovaraće se i o nekoliko najnovijih radova nevezanih za film, kako bi se dobio i širi uvid u njihov način rada.Ipak, ovi Dizajn dijalozi će biti u najvećoj meri u znaku srećnog spoja filma i dizajna, a ulaz je kao i do sada slobodan. Dodatno, uz konzumaciju u kafiću CDSS-a tokom događanja, posetiocima će biti odobren popust za kupovinu ulaznica za ZFF projekcije. Popust će biti moguće ostvariti i kupovinom u Superstoreu.

Urednik i voditelj programa je dizajner i likovni kritičar Bojan Krištofić.

Dizajn dijalozi održavaju se okvirno svakog drugog četvrtka u 18 h, u Croatian Design Superstoreu. 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services