Creative Space Serbia - YUROPE

Creative Space Serbia - YUROPE

YUROPE – Treći domaći pejzaž 

 


Platforma Creative Space Serbia i ove godina na "Milanskoj nedelji dizajna 2013“ od 9. do 14. aprila. Tema izložbe 2013, pod kreativnim vođstvom Mirka Tatarinija, profesora strateškog dizajna na fakultetu ISIA iz Firence, je Yurope - Treći domaći pejzaž.


Platforma Creative Space Serbia, koju promoviše Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), i ove godine predstavlja selekciju srpskog dizajna koji će biti prikazan u milanskoj Zoni Tortona na milanskoj nedelji dizajna od 9. do 14. aprila.

VMP_Kako.ko Design Studio
 

Trostruka misija platforme je: pronalaženje novih talenata, ostvarivanje saradnje između dizajnera i proizvođača nameštaja, i podrška razvoja kreativnih industrija u Srbiji.


Ne.Ko_Stevan Đurović
 

Ovogodišnja izložba projektuje izraze novog stvaralaštva koji su se razvili kao rezultat dijaloga i sinergije između dizajnera i industrije.

Deda_OdDo Arhitekti
 

Početna tačka refleksije je sećanje i teret, koji Srbija kao zvanični kandidat za članstvo u Evropskoj uniji nosi, i čime može da oplemeni evropski identitet.

StorINg FRAME_Milica Pavlović
 

Unutrašnji prostor koji je slobodan i nesavršen, oaza života i spontanosti – treći pejzaž inspirisan definicijom francuskog urbaniste Gilles-a Clément-a.

Play_Ana Babić
 

Svaki dizajner ponaosob imao je zadatak da predstavi svoju viziju “kutije uspomena“ tokom stvaranja nove generacije kutija za čuvanje stvari gde prostor i njegov sadržaj, bilo da je stvaran ili imaginaran, imaju primarnu ulogu.

Dizajn koji će biti prikazan odabran je kroz selektivan proces otvorenog konkursa na osnovu koga su srpski proizvođači nameštaja, potom, napravili proizvode.

Flat_Tamara Švonja
 

Ove godine SIEPA je odlučila da napravi još jedan iskorak i pozove već poznate dizajnere da prilože svoja dizajnerska rešenja i predstave se kao deo CSS projekta.

Clara Night Table and Dresser_Ivan Kucina
 

Na ovogodišnjoj izložbi svoje radove će predstaviti dizajneri: Ana Babić, Ivan Kucina, Kako.Ko Dizajn studio, Milica Pavlović, Od-Do Arhitekti, Saša Mitrović, Stevan Đurović i Tamara Švonja čije su prototipove izradili firme „Gir", „Jasen", „Ergomade", „SCS Plus", „Simpo Šik", „Lanterna" i „Čempres", "DIV Company".

Matrioshka_Saša Mitrović
 

Rezultat ove saradnje su lampe Luna i Light Sisters, polica – vrteška Play, čiviluci Flat i Ne.Ko, orman – babushka Matrioška, multifunkcionalna kutija za čuvanje stvari i sedenje Deda, police Clara StorINg Frame i komode Veliki i Mali Program koji bi kasnije, u zavisnosti od uspeha na sajmu, mogli da se nađu u komercijalnoj ponudi ovih kompanija.


Light Sisters_Ana Babić
 

Više informacija o samim proizvodima, dizajnerima i proizvođačima nameštaja nalazi se na novoj ažuriranoj CSS internet prezentaciji (www.creativespaceserbia.com) posebno napravljenoj za ovaj sajam, koja slikovito predstavlja proizvode, ali i dizajnere i kompanije koje će se predstaviti u Milanu.


Luna_Stevan Đurović

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services