Chez u Boonici

Chez u Boonici

Izložba hrvatskog street art i grafiti umetnika Cheza biće otvorena 6. juna u 20 h u zagrebačkoj Boonici (Veslačka 23).

Izložba se realizuje u okviru projekta BooEx (Boonika izložbe), koji je samo jedan od projekata udruženja Boonika, platforme vizuelnog dijaloga, organizovane radi postizanja zajedničkog intreresa promovisanja umetnosti i međunarodne kulturne kooperacije.

 

U kratkom roku, projekat Boonika Izložbe pokazao se kao jedno od bitnih kulturnih događanja na likovnoj i sličnoj hrvatskoj umetničkoj sceni, koja se materijalizovala velikim interesovanjem underground i mainstream publike koja posećuje ove manifestacije.

Izložba se može pogledati svakog dana od 15h do 21h, osim subote i nedelje do 20. juna.

Njegove radove, osim na ulici, možete videti i na njegovom blogu.

„Crtanje grafita više od 15 godina i involviranost na sceni ovde čini ga savršenim za regrupisanjem misli i selekcijom prošlih i sadašnjih uspeha i održavanjem izložbe u Boonika prostoru koja počinje u petak 6. juna.


Njegov stil nije klasičan stil grafita koji svi toliko volimo, on koristi živopisne boje i eksperimentiše s tipografijom kreirajući radove koji ostaju u našim glavama i igraju nam se s maštom. Očaravajuć i primamljiv, psihodeličan i zamršen - to je možda najbolji opis njegovog stila.Njegovi radovi, ipak, variraju i kako i sam kaže: ‘Mišljenja sam da za razvoj dobrog stila treba imati otvoren um i stalno pokušavati nešto novo i drugačije, samo se razvijati i izgrađivati... Ne znam šta me pokreće ali pretpostavljam da stalno imam osećaj da sam trebao napraviti više i napraviti bolje - nikad zapravo nisam zadovoljan s onim što sam napravio do sada!’“ - iz intervjua Ashasa Adzhuna.

 

Fotografije: Kristijan Smok

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services