CHEZ 186: 31 DAYS u Laubi

CHEZ 186: 31 DAYS u Laubi

Izložba "31 DAYS" autora i grafiti umetnika CHEZ 186, biće otvorena 12. februara u 20 časova u Laubi - kući za ljude i umetnost (Prilaz baruna Filipovića 23a).

Na izložbi "31 DAYS" Chez 186 izlaže deset najnovijih radova nastalih u tehnici spreja na medijapanu.

 

 

U njima vešto kombinuje kolorit širokog raspona s tehnički razrađenim formama uvlačeći promatrača u paralelni svet ličnog urbanog imaginarijuma. Kreativna igra, maštovitost rešenja i autentičnost pristupa odrednice su njegovog slikarskoga pristupa.

U tehnici spreja koju godinama istražuje i usavršava Chez postiže specifične kompozicije vibrirajuće atmosfere u kojoj su oblici rasplinuti i mekani. U njima boje deluju kao da izbijaju na površinu i time stvaraju nove vizuelne apstraktne i fluidne strukture.

U sintezi igre, eksperimentisanja i mašte Chez stvara radove u kojima uprizoruje lična mesta kretanja dajući im likovnim preobražajem notu univerzalnog. Tako njegovi radovi postaju ambijentalno prepoznatljivi bilo da se nalaze u gradu, ulici, krovovima, vozovima ili u ovom slučaju u izložbenom prostoru.

CHEZ 186 je jedno od najpoznatijih i najproduktivnijih imena hrvatske grafiti scene na kojoj je prisutan već više od dvadeset godina. Prve poteze sprejom povukao je u rodnoj Slavoniji pa svoj stil opisuje „kao kombinaciju svega što ga inspiriše, a to je sve što ga okružuje, njegova svakodnevica, koja je sve samo ne dosadna“. U svom radu Chez od početka preispituje granice u koje su klasični graffiti bili postavljeni i poigravao se s njihovim nepisanim pravilima.

Izložba će biti otvorena do 20. februara 2019. godine.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services