CGA Belgrade konferencija

CGA Belgrade konferencija

Ovogodišnje CGA Belgrade konferencija, održava se 16. i 17. novembra u Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1).

Drugu godinu za redom, CGA Belgrade konferencija će objediniti teme vizuelnih efekata za TV i filmove, gaminga, VR i digitalne umetnosti.

 

 

 

I ove godine na CGA Belgrade konferenciju dolaze zanimljivi stručnjaci iz celog sveta koji će pričati o svom radu na filmovima kao što su Star Wars, Blade Runner, Harry Potter, video igrama kao što je Destiny... Biće tu, svakako, i niz domaćih studija koji rade na brojnim svetskim produkcijama.

Sva dešavanja u okviru ta dva dana su besplatna, jer je cilj organizatora da se povežu ljudi iz industrije na različitim nivoima, od studenata do profesionalaca.

Renesansni spoj umetnosti i nauke kroz pop kulturu i digitalno stvaralaštvo pronašao je svoj dom u CGA Belgrade konferenciji, koja će se po drugi put održati 16. i 17. novembra u Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1), okupljajući na jednom mestu neke od najznačajnijih svetskih imena iz industrije vizuelnih efekata, animacije, gejminga i digitalnih umetnosti.

Nakon što je prošle godine prva CGA Belgrade konferencija, kao pionirski poduhvat u regionu, privukla više od petsto posetilaca, organizatori su za drugo izdanje pripremili još bogatiji sadržaj kroz najzanimljivije spojeve filmske, gejming i IT industrije. Glavni program konferencije, koji će se tokom oba dana održavati u velikoj sali Jugoslovenske kinoteke, obuhvata više od petnaest predavanja, panela i prezentacija jednako zanimljivih profesionalcima, studentima, ali i onima koji razmatraju da preusmere svoju profesiju ka industriji kompjuterske grafike.

Najveća zvezda ovogodišnje CGA Belgrade konferencije biće Majk Sejmour, osnivač VFXGuide-a i ambasador tehnološkog razvoja kompjuterske animacije, čiji su onlajn kursevi i tutorijali bili polazna tačka za generacije najznačajnijih artista širom sveta. Uz njega će svoje iskustvo o radu na prošlogodišnjem filmskom hitu „Blejd Raner 2049“ podeliti Šahin Tusi, dok će Viktor Peres pričati o tome kako se iskustva koja je stekao na filmskim serijalima kao što su „Ratovi zvezda“ i „Hari Poter“ mogu primeniti na projektima sa znatno manjim budžetom. Rame uz rame sa brojnim inostranim predavačima iz akademskog i industrijskog sveta naći će uspešni srpski studiji i frilens artisti koji će predstaviti projekte realizovane u saradnji sa svetskim gigantima iz filmskog sveta, advertajzinga, gejming industrije...

Ljubitelji virtuelne realnosti biće u prilici da uplove u iskustva kreirana od strane digitalnih umetnika i produkcijskih studija i da se direktno u virtuelnom okruženju prošetaju kroz najveće domaće VFX studije.

Uz sve to, CGA Belgrade konferencija ove godine otvara priliku za susret sa regruterima iz studija „Framestore“, „Pixomondo“ i „Cinesite“ koji će se u Beogradu upoznati sa domaćim talentima i razmeniti ideje o projektima na kojima trenutno rade, kao i o mogućnostima za potencijalnu saradnju.

Kao uvod u drugu CGA Belgrade konferenciju biće organizovan poseban dvodnevni trening program namenjen producentima u VFX-u koji vodi Endrju Brasington iz londonskog „Escape Studios“. Osim toga, učesnici programa „Film Skills Academy“ Srpske filmske asocijacije na konferenciji će imati priliku da usavrše programske jezike softvera Maya uz vođstvo nekadašnjeg inženjera „Dream Works“ studija.

I ove godine organizatori CGA Belgrade konferencije su Srpska filmska asocijacija, Crater VFX Training Centar i portal VFX Serbia. „Tokom proteklih godinu dana od završetka prve CGA Belgrade konferencije shvatili smo da neosporni talenat i motivacija svih učesnika industrije zavređuju da Beograd dobije svoj događaj kreiran upravo od članova industrije, a za potrebe šire zajednice. Naš cilj jeste da omogućimo prostor za učenje, ali i umrežavanje različitih disciplina neophodnih za kvalitetan razvoj industrije kompjuterske grafike i snažne kreativne zajednice koja učestvuje u novoj umetničkoj digitalnoj transformaciji“, navodi izvršna direktorka Srpske filmske asocijacije Milica Božanić.

Podršku organizaciji CGA Belgrade konferencije pružile su najveće domaće postprodukcijske kuće, kao i vodeće svetske softverske kompanije: Autodesk, Foundry, Chaos Group, Epic Games. Konferencija je dobila institucionalnu podršku Austrijskog kulturnog foruma i Španske agencije za promociju kulture kao i podršku Vlade Republike Srbije u okviru Programa za unapređenje biznis kapaciteta u IT sektoru, koji se sprovodi u saradnji sa UNDP. CGA Belgrade se održava pod pokroviteljstvom kabineta predsednice Vlade Republike Srbije, u saradnji sa njenim Savetom za kreativne industrije, a u okviru platforme „Srbija stvara - Serbia Creates“ koja ima za cilj da predstavi Srbiju kao kreativnu, inovativnu i digitalnu zemlju.

I ove godine, glavna dešavanja 16. i 17. novembra besplatna su za sve posetioce CGA Belgrade konferencije. Prethodno je potrebno registrovati se putem sajta cgabelgrade.com, a registracije se otvaraju 30. oktobra.

 

AWAKENING (2018) - OFFICIAL TEASER VIDEO from CGA Belgrade on Vimeo.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text