Čaša "Curve" Vladimira Zagorca nagrađena bronzanom A'Design nagradom

Čaša "Curve" Vladimira Zagorca nagrađena bronzanom A'Design nagradom

Industrijski dizajner Vladimir Zagorac nagrađen je bronzanom A'Design nagradom za dizajnersko rešenje Curve čaše.

Rešenje je dobilo nagradu u kategoriji "Bakeware, Tableware, Drinkware and Cookware Design".

 

 

Projekat Curve predstavlja konceptualno autorsko istraživanje funkcionalnosti svakodnevnog upotrebnog predmeta motivisano idejom da se minimalnom intervencijom u formi reši nekoliko problema koji nastaju tokom korišćenja proizvoda.

Rešenje Curve izdvaja blago zakrivljeno udubljenje na ivici sa višestrukom funkcijom. Curve čaša se instinktivno drži okrenuta usekom ka korisniku, ali se može upotrebljavati i sa suprotne strane kao klasična čaša. Udubljenje je neznatno, tako da se piće ne prosipa pri upotrebi. Ukoliko se pije kroz slamku, naginjanje čaše usmerava slamku i sigurno je pozicionira unutar udubljenja, omogućavajući upotrebu samo jednom rukom. Udubljenje takođe pomaže da se slamka ili kašičica same postave na mesto nakon mešanja pića.

Ako se čaša koristi bez slamke, blagi usek daje drugačiji i prijatan osećaj na usnama prilikom ispijanja. Udubljenje omogućava da se Curve čaša koristi na više novih i neočekivanih načina i daje korisniku slobodu da bude kreativan pri upotrebi. U Curve čašu je moguće bezbednije postaviti dugačke kašike, dekoraciju ili komad voća pri garniranju.


Ako se oprana čaša okrene naopako i postavi na podlogu za sušenje, pomenuti usek omogućava da ostatak tečnost lako ispari, što doprinosi da se čaša osuši na higijenski način i onemogućava formiranje neprijatnih mirisa i plesni unutar čaše. Prazna Curve čaša takođe odvraća od pušenja na diskretan i suptilan način - ako korisnik pokuša da postavi cigaretu na njenu ivicu ona neće stati u udubljenje.

Curve čaša je osmišljena da pruži više slobode pri spremanju ili ispijanju pića i napitaka, da promeni stare ili izbaci nepotrebne navike koje nas ograničavaju. Cilj rešenja je da olakša upotrebu i poboljša iskustvo pri korišćenju svima poznatog objekta. Generalni oblik predmeta dizajnerskom intervencijom je ostao nepromenjen, dok je proizvod oplemenjen karakterističnim vizuelnim detaljem i obogaćen višestrukom upotrebnom vrednošću.

Link ka web stranici nagrađenog rešenja na sajtu A'Design Award

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services