Bruketa&Žinić OM postigli dogovor s WPP-om

Bruketa&Žinić OM postigli dogovor s WPP-om

Najveća svetska grupacija u marketinškim komunikacijama investiraće u jednu od najpoznatijih agencija u regionu.Bruketa&Žinić OM, jedna od najviše nagrađivanih agencija u Hrvatskoj i regionu, objavila je postizanje dogovora s najvećom svetskom komunikacijskom grupacijom WPP o njihovom investiranju u agenciju. 

 

Ovo je prva investicija ovakve vrste u Hrvatskoj. Bruketa&Žinić OM delovaće u sklopu WPP-ove Grey Group pa će se agencija preimenovati u Bruketa&Žinić&Grey.

Grey Zagreb će se pripojiti zajedničkoj kompaniji, a pod tim imenom će delovati i ostale Grey agencije u regionu. Davor Bruketa i Nikola Žinić i dalje će voditi agenciju.

Iz Bruketa&Žinić OM pojašnjavaju kako bi dogovor trebalo da se realizuje najkasnije do jula 2017. godine, i kako će o njegovoj realizaciji pravovremeno obavestiti javnost. Realizacija ovog dogovora ojačaće poziciju WPP-a u regionu, a za Bruketa&Žinić OM otvoriće se nove prilike na preko 40 tržišta na kojima deluje ova grupacija.

James R. Heekin III, Predsednik Uprave Grey Grupe, rekao je, “Drago nam je što Bruketa&Žinić postaju naši partneri. Ovaj dogovor predstavlja još jedan korak napred u širenju sposobnosti i kritične mase Greya Europa u ovom važnom regionu.”

Alain Groenendaal, predsednik Uprave Grey Europe, rekao je, "Pratili smo razvoj agencije Bruketa&Žinić OM od kada ih je Advertising Age prepoznao kao najbolju međunarodnu malu agenciju. Vrlo smo uzbuđeni oko njihovog potencijala i prilika koje ćemo imati zajedno."

Davor Bruketa, partner agencije Bruketa&Žinić OM, rekao je "Ulaganje i interes WPP-a dobra je vest za kreativnu industriju s ovih prostora. Dugo smo razgovarali s našim budućim partnerima, kako kreirati novu vrednost. Naravno, zainteresovani smo za alate i uvide koje poseduje ova globalna mreža, ali još više od toga, verujemo u potencijal formalnog i neformalnog umrežavanja na globalnom nivou. Velika je to prilika za nas i naše klijente. Naš je dosadašnji rast proizašao iz partnerstva s inovativnim kompanijama i talentovanim i ambicioznim pojedinicima. Pridruživanje WPP-u pruža nam priliku za ponovno širenje sopstvenih granica."

Nikola Žinić, partner agencije Bruketa&Žinić OM, rekao je, "Od kad smo postavili digitalni kanal u središte našeg integrisanog komunikacijskog procesa agencija je ostvarila veliki rast, samo u protekloj godini potpisali smo ugovore s Addiko Bankom, Coca-Colom i VIPnetom. Ulazak u WPP-ovu globalnu mrežu vidimo kao jednako značajan i transformativan za naš rast i uspeh. Njihova vera u naše potencijale daće nam verodostojnost i na tržištima na kojima nismo do sada bili prisutni."


WPP je svetski lider u marketinškim komunikacijama u čijem sastavu su vodeće kompanije iz područja oglašavanja, istraživanja tržišta, odnosa s javnošću, brendiranja i sl. Šestu godinu za redom WPP je proglašen holding kompanijom godine na festivalu Cannes Lions 2016, a petu godinu za redom je proglašen najučinkovitijom globalnom holding kompanijom prema Effie Indexu 2016. 

Bruketa&Žinić OM je agencija s preko 450 priznanja za oglašavanje i dizajn. Advertising Age proglasio je B&Ž međunarodnom malom agencijom 2013. godine, a Campaign svrstao među vodeće nezavisne agencije na svetu. Na globalnom Effie Indexu učinkovitosti B&Ž je bila druga nezavisna agencija. 

Grey je deo mreže Grey Grupe, koja je rangirana među najveće globalne komunikacijske kompanije. Njena je matična kompanija WPP (NASDAQ: WPPGY). Pod sloganom “Grey Famously Effective Since 1917”, agencija servisira mnoge ugledne kompanije: Procter & Gamble, GlaxoSmithKline, Kellogg’s, Pfizer, Canon, Marriott Hotels and Resorts, Nestle i druge. 

 

Fotografija: Robert Gojević

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text