Bronzani lav u Kanu za Saatchi & Saatchi Beograd

Bronzani lav u Kanu za Saatchi & Saatchi Beograd

Saatchi & Saatchi Beograd osvojio ''Bronzanog lava'' na festivalu u Kanu

 

Na najvećem svetskom festivalu kreativnosti Cannes Lions agencija Saatchi & Saatchi nagrađena je "Bronzanim lavom" za kampanju “Hronike pretnji” realizovanoj u saradnji sa Komisijom za istraživanje ubistava novinara i OEBS-a.

 

 

''Ovo je veliki uspeh za Saatchi & Saatchi Beograd. Osvojiti Kanskog lava u najvećoj svetskoj konkurenciji je pravi podvig i graniči se sa nemogućim. Ali filozofija naše agencije da „ništa nije nemoguće“ sada je potvrđena na najlepši način. Na projektu su radili vrhunski kreativci i još jednom pokazali zašto su među najboljima u svetu.’’ - izjavio je ovim povodom Veljko Golubović, Executive Creative Director agencije Saatchi & Saatchi.

Komisija za istraživanje ubistava novinara i Kancelarija za slobodu medija (OEBS) inicirali su međunarodni projekat ''Hronike pretnji'' u cilju podsticanja javne debate i definisanja metoda efikasne zaštite novinara koji su gotovo svakodnevno izloženi različitim vidovima diskriminacije, agresije i nasilja. U svrhu kampanje, jedna od 100 autentičnih pretnji novinarima odabrana je i postala javna tako što je anonimno pismo objavljeno u 70.000 primeraka u dnevnim listovima Blic, Politika i Danas. U isto vreme, video poruka povezana sa pretnjama upućenim istraživačkim novinarima postavljena je na vebsajtove. Pretnje ubačene u novine i postavljene na internet imale su za cilj da stave čitaoca u poziciju novinara koji svakodnevno primaju pretnje.

Projekat ’’Hronike pretnji’’ ocenjen je kao jedan od najuspešnijih u kategoriji kreativnog korišćenja medija (Creative Use of Media). Manifestacija Cannes Lions tradicionalno okuplja vodeće svetske marketinške stručnjake i predstavlja sveobuhvatan uvid u svet komunikacija i medija. Ovom nagradom, Saatchi & Saatchi Beograd nastavlja višegodišnji niz uspeha na internacionalnoj sceni, među koje spadaju nagrade New York Festival, Clio, Eurobest, Cresta, Epica, Cristal, Golden Drum, Ad Stars i druge.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services