Brand New Year by Señor

Brand New Year by Señor

Hrvatska nezavisna agencija za komunikacije i branding - Señor u saradnji sa 12 grafičkih dizajnera predstavlja projekat Brand New Year.

Autori koji su učestvovali u kreiranju rešenja su: Señor + Hamper, Vedran Klemens, Jagoda Jurišić, Nebojša Cvetković, Superstudio 29, Mireldy, ĐukićPavlović, Manasteriotti∞Marić, Šesnić&Turković, Izvorka Jurić, Boubish i Pero Vojković. 

 

U vremenima kada je ekonomska depresija postala glavni izgovor da se pognu glave, da se ukopa i grčevito pokušaju zadržati dojučerašnje pozicije, kreativni zanos u slabašnim preduzetničkim inicijativama kao da je pao u drugi plan, posebno u njihovom vizuelnom i komunikacijskom aspektu.Zato se Señor, na hrvatskom tržištu nova nezavisna agencija za komunikacije i brending, pobrinula pred kraj ove 2013. godine, da ponudi jednu neobičnu kreativnu inicijativu sa ciljem donošenja daška svežine i vizuelne kulture hrvatskom tržištu.

Sa projektom Brand New Year, umesto da sede skrštenih ruku, kreativci iz Señor-a odlučili su da osmisle 12 imena budućih malih biznisa, i da im u saradnji sa 12 vrhunskih hrvatskih grafičkih dizajnera i studija udahnu vizuelnu komponentu.


*Señor + Hamper; Vedran Klemens; Jagoda Jurišić; Nebojša Cvetković


I ne samo to, ovih 12 imena, pripadajućih slogana i logotipa Señor poklanja budućim hrvatskim preduzetnicima s ciljem donošenja daška svežine prilično dosadnom hrvatskom tržištu.

Ko zna, možda će na krilima kreativnih brandinga inovativno poslovati i inspirisati druge oko sebe.


*Señor + Superstudio 29; Mireldy; ĐukićPavlović; Manasteriotti∞Marić


Projekat je podržao i Hrvatski zavod za zapošljavanje koji će pomoći da imena i logotipi završe u pravim preduzetnilčkim rukama i da osim kreativne imaju i praktičnu namenu. 

Señor je nezavisna agencija za komunikacije i branding. Spaja pametne strategije, inovative koncepte i vrhunsku izvedbu.

Señor su Vanja Blumenšajn, Iva Kaligarić i mnogi vrhunski profesionalci s kojima sarađuju na različitim projektima.Vanja Blumenšajn je preko deset godina u oglašavanju. Sedam godina učestvovao je u žiriju najvećeg hrvatskog advertajzing festivala, od čega dve na njegovom čelu kao predsednik. Osvojio je skoro sve hrvatske i pristojan broj stranih advertajzing nagrada (Festo, idejaX, Effie, ADCC, Outward, ADCE, Red Dot, Golden drum, Eurobest, MIAF, SEMPL…) od kojih je, uz nekoliko onih za kampanju godine, najponosniji na onu za kreativca godine na prvom Sudnjem danu i nagradi za agenciju godine koju je osvojio s kolegama iz Imago reklamne agencije koju je kreativno vodio. 2013. zaključuje da treba nove izazove u životu i osniva Señora koji želi usrećivati i biti srećan.

*Señor + Šesnić Turković; Izvorka Jurić; Ivana Rubelj (Boubish); Vojković & Daughters


Iva Kaligarić je desetogodišnje agencijsko iskustvo stekla u Imago reklamnoj agenciji. Započela je kao asistent vođe projekta, a završila na poziciji direktora strategije i razvoja poslovanja gde je vodila Client service (account, media, strategy), učestvovala u radu Uprave i razvijala brend i komunikacijske strategije vodećih hrvatskih i internacionalnih kompanija. Projekti na kojima je radila osvajali su brojne nagrade (idejaX, Effie awards, Eurobest, MIAF, ADCC, Direct days, SEMPL, Festo, Outward, adsoftheworld...), a najviše je raduju zahtevni i društveno odgovorni projekti. Magistrirala je na temu Branding destinacije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. 2013. zaključuje da treba nove izazove u životu i osniva Señora koji želi usrećivati i biti srećan.

Ceo projekat je odrađen uz pomoć Cerovski print boutiquea.

Brand New Year from Vanja Blumenšajn on Vimeo.

 

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services