Beogradska politehnika na Mikseru

Beogradska politehnika na Mikseru

U godini proslave 60 godina škole, Beogradska politehnika se predstavlja i ovaj, deseti put na festivalu Mikser u Muzeju nauke i tehnike od 24. do 26. maja!

 

Slogan ovogodišnjeg festivala je "Cirkuliši" što upućuje na sinergiju tema poput cirkularne ekonomije, održivog razvoja, ekologije i dizajna.

 

 

Beogradska politehnika, budući da ima četiri studijska programa na odseku za dizajn kao i smerove Zaštita životne sredine i Reciklažne tehnologije, svojom intedisciplinarnošću kombinuje i razvija projekte ekologije i dizajna u praksi od 2006. godine.

Tokom trajanja festivala biće predstavljeni radovi studenata kroz izložbu ODGOVORNI MODNI DIZAJN. Studenti smera Modni dizajn proizvoda od kože neke od svojih prvih modela odeće, obuće i galanterije stvaraju od restlova tekstila i kože,  dobijenih u saradnji sa Modnom kućom Mona i Obućom Beograd, ili od odbačenih odevnih predmeta i materijala. Na ovakav način se kroz nastavni proces promovišu ideje održive mode još od 2011. godine.

Pored ovoga Beogradska politehnika će se predstaviti kroz:

  • Radionicu EKO-MODA, subota od 15 do17 časova, centralna bina u Expo zoni
  • Istraživanje URBANI EKOLOŠKI OTISAK, subota od 16 do 17 časova, u Edu zoni
  • Modni performans PO(_)MERI TELA, subota od 17 do 17:30 časova, centralna bina u Expo zoni
  • Predavanje "Održivi dizajn ambalaže: Thinking outside the box" , nedelja 12 časova, Expo zona
  • Radionicu RECIKambaLAŽA, nedelja 12 do 13:30 časova, Expo zona

Poslednjeg dana festival će profesorka mr Vesna Alivojvodić učestvovati na radionici Cirkulaton koja je posvećena pokretanju Platforme za cirkularnu ekonomiju u Srbiji, u partnerstvu sa kancelarijom UNDP u Srbiji i u koordinaciji sa Ministarstvom zaštite životne sredine i Privrednom komorom Srbije.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services