Belgrade Less Ordinary - BLO

Belgrade Less Ordinary - BLO

Liceulice predstavlja ne tako običan Beograd - BELGRADE LESS ORDINARY!
 

Ove nedelje, Liceulice magazin obeležava devet godina svakodnevnog pojavljivanja na ulicama i to zahvaljujući upornim, posvećenim i vrednim prodavcima čiji je tim danas sastavljen od preko 120 ljudi iz ugroženih društvenih grupa u Beogradu i Novom Sadu.

 


Tim povodom, a u želji da za teme i način razumevanja grada kakav neguje Liceulice saznaju i oni koji ne govore naš jezik Liceulice najavljuje izlazak izdanja na engleskom jeziku koje će se u prodaji pojaviti prvi put u četvrtak, 23. maja u Kulturnom centru Grad (Braće Krsmanović 2).

S početkom u 19 časova, posetioci će moći da upoznaju sve one koji učestvuju u kreiranju programa koji svakog meseca na ulice donosi važne teme. Na ovom događaju, na kojem će se okupiti prodavci, autori, prijatelji i podržavaoci Liceulice programa, moći će da se kupi i Belgrade Less Ordinary - BLO, alternativni vodič kroz ne tako običan Beograd na engleskom jeziku.

Belgrade Less Ordinary - BLO osmišljen je kao nesvakidašnji, socijalno odgovoran, aktivistički vodič za goste Beograda i Srbije. Ovo je "2u1" proizvod jer kroz njega čitaoci dobijaju visoko kvalitetan magazin sa izvrsnim tekstovima na različite teme, ali i priliku da budu humani, pomažući veliki broj Licelice korisnika/ca.

BLO će biti distribuiran kroz partnersku mrežu hotela, hostela, društvenih centara, ambasada, biznis partnera i na druge načine. Slično kao i koncept magazina na srpskom i ovo izdanje kao glavni cilj ima dalji razvoj Liceulice programa - programa s dugom tradicijom osnaživanja pojedinaca u teškoj materijalnoj situaciji ili isključenih iz društva, a koji žele da rade i da vlastitim trudom promene svoj život.

Neki od autora koji su pisali za prvo izdanje BLO su: Jovana Netković, Vladislav Bajac, Irina Subotić, Svetlana Slapšak, Ranko Bugarski, Dubravka Stojanović, Nebojša Krivokuća, Lana Nikolić, Vojkan Bećir, Mladen Savković i mnogi drugi.

Kako Beograd izgleda kroz pogled onih kojih su na njegovim ulicama svakodnevno, saznajte tako što ćete magazin pročitati ili pokloniti gostu kojem želite da ispričate više o lokalnoj kulturi, umetničkoj sceni ili mestima i događajima važnim za društvenu istoriju grada.

Ovim događajem biće i zvanično obeležena Licelice nedelja koju prati i niz drugih aktivnosti posvećenih promociji ideje o ravnopravnom i solidarnom društvu. A kako se od prošle godine distributerskoj mreži priključio i Novi Sad ovom prilikom će i novosadski prodavci biti gosti Liceulice nedelje učestvujući zajedno sa svojim beogradskim kolegama u osvajanjima novih prostora ravnopravnosti.
 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services