Belgrade Cruiser Cup 2019

Belgrade Cruiser Cup 2019

Četvrtu godinu za redom, Jedriličarski klub "ADA" organizuje beogradski jedriličarski kup - Belgrade Cruiser Cup 2019!

Ova već tradicionalna junska jedriličarska regata, održava se svakog prvog vikenda leta, ovog puta, u subotu, 22. juna 2019. godine. Start je najavljen u 12 časova na četvrtom kilometru rečnog toka Save, ispod mosta na Adi.

 

Jedriličarski klub "ADA" će i ove godine, okupiti najbrže kruzere i mikro kruzere u zemlji na tradicionalnom Belgrade Cruiser Cup-u na Savi!

Zahvaljujući zalaganju posada ali i njihovih klubova, u proteklom periodu, desio se veliki napredak u ovom segmentu domaće regatne scene, pa se očekuje najatraktivnije navigaciono takmičenje do sada. Takmičiće se najbolje posade u jedrilicama klase Cruiser i Micro Cruiser.

Ovaj savski klasik u organizaciji Jedriličarskog kluba "ADA" ne predstavlja samo uzbudljivu regatu, već i promociju prelepog olimpijskog sporta, zdravog života i odnosa sa prirodom.

Jedrilice, vetar, sunce, reka, mostovi, panorama grada, rivalitet, prijateljstvo, gostoprimstvo, druženje, navijači, posmatrači, mediji, adrenalin, uspesi, pehovi i naravno prestižni trofej - sve to je Belgrade Cruiser Cup (BCC), regata koja krasi našu metropolu već četiri godine.

Start regate je po tradiciji predviđen u 12 časova na četvrtom kilometru rečnog toka Save, ispod mosta na Adi. Regatni kurs po običaju vodi oko Ade Međice. Posetioci regate, prijatelji i partneri kluba, kao i ljubitelji reke Save moći će da posmatraju regatu sa klupskog objekta organizatora - Jedriličarskog kluba "ADA", ali i duž čitave obale reke Save od 4. do 9. kilometra, kao i sa mosta na Adi.

Nakon završetka trke, uslediće svečano proglašenje pobednika i uručenje trofeja i medalja, a zatim i zakuska uz neformalnu konferenciju sa temom očuvanja prirodnih bogatstava Beograda među kojima je upravo i ovaj sport.

Važan segment svakog izdanja regate Belgrade Cruiser Cup, kojem se posvećuje jako puno pažnje, je i izrada specijalnog TROFEJA za pobednika trke. 

Ovogodišnji trofej za, sada već četvrti po redu, Belgrade Cuiser Cup, je tradicionalno napravio član kluba i saborac Branislav Ignjatić Bandži, osnivač i idejni tvorac umetničkog studija Šešir design - Шешир design.

Trofej je inspirisan punim jedrima i prelepim siluetama brodova na pučini... Trofej je u potpunosti izrađen na klubu JK "ADA", koristeći isključivo ostatke materijala koji su korišćeni za izgradnju i uređenje kluba. U pitanju su domaći Orah i brezova šperploča korišćena za izgradnju pobedničkog postolja.

Trofej je sada već tradicija ove regate, a njega će sa sobom poneti prva posada koja prođe kroz cilj 22. juna.

Jedriličarski klub "ADA" je osnovan 2013. godine, a od 2016. godine, s održavanjem prvog Belgrade Cruiser Cup-a, obogatio je takmičarski kalendar Jedriličarskog Saveza Srbije za još jednu kvalitetnu regatu, a grad Beograd još jednim dešavanjem po uzoru na svetske metropole.

Osnovna ideja za pokretanje ove godišnje beogradske regate na reci Savi je popularizacija sportskog jedrenja u našoj prestonici, kao i ekološki odgovornog života na vodi.

Jedrenje pripada grupi najstarijih olimpijskih sportova i predstavlja jednu od najprestižnijih sportskih veština, a poslednjih par godina privlači i sve veću pažnju naših sugrađana.

Prijave za regatu kao i sve dodatne informacije o regati možete pronaći na zvaničnom sajtu regate belgradecruisercup.com ili lično u prostorijama Jedriličarskog kluba "ADA" (Ada Ciganlija bb, Beograd, Srbija). Sve eventualne izmene će biti objavljene na tabli za obaveštenja u prostorijama Jedriličarskog kluba "ADA" na dan održavanja trke.

Pored organizatora, mnogobrojni partneri i prijatelji kluba će se potruditi da ovaj događaj zadrži renome jedne od najbolje organizovanih regata u regionu.

Partneri i prijatelji regate: Mozzart; Proto; Fentimans; Slow Food Convivium Dorćol; Restoran Cveće Zla; Salto pivo; Vinarija PIK Oplenac; Vladimir Miladinović PIKI; Шешир design; Designed.rs; Koncept 45.

Dizajn vizuala ovogodišnje regate: Ivan Novaković Design
Promo video u izvedbi Vladimira Miladinovića Pikija pogledajte na ovom linku 
Fotografije Belgrade Cruiser Cup 2018: Branko Starčević, Ana Ostojić
Fotografije Belgrade Cruiser Cup trofeja: Ivan NovakovićLinkovi:
jk-ada.com
vimeo.com/jkada
facebook.com/jedrilicarskiklubada
instagram.com/jk_ada

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services