Beldocs Festival i Designed.rs dele besplatne karte

Beldocs Festival i Designed.rs dele besplatne karte

Designed.rs kao medijski partner Beldocs Festivala deli čitaocima besplatne karte za filmove U raskoraku (Minding the Gap)Free Solo (Slobodan i sam)Okrug Hejl ovog jutra, ove večeri (Hale County This Morning, This Evening).


Za svaki film delimo 2x2 karte!

 

Pošaljite mejl na info@designed.rs do utorka, 7. maja u 12 časova! Ulazi se na spisak, dobitnici će biti informisani putem mejla. Karte će podići pre projekcije na štandu Beldocsa.

Tokom ovogodišnjeg dvanaestog po redu izdanja Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs koji se održava od 8. do 15. maja u više bioskopskih dvorana, publika će imati priliku da uživa u premijernim projekcijama više od 100 filmova iz celog sveta. Pored domaćeg i takmičarskog programa posetioci festivala imaće priliku da pogledaju muzičke, biografske, pejzažne i umetničke dokumentarce, kao i retrospektive autora Kazua Hare i Gorana Devića.

Predstavljamo vam tri popularna filma iz selekcije Prime time koje ne smete propustiti i za čijie projekcije delimo ulaznice!   

U raskoraku (Minding the Gap) - Petak 10. maj / 20.00 / Dom omladine Beograda

Bing Liu, SAD, 2018, 93'
Festivali Sundance 2018, Toronto 2018, Zurich 2018, Doxa 2018, Viennale 2019

Trojica mladića se međusobno povezuju kako bi izbegli nestabilne porodice u njihovom rodnom gradu iz područja Rust Belt. Dok se suočavaju sa odgovornostima odraslog doba, neočekivana otkrića prete da ugroze njihovo desetogodišnje prijateljstvo.
“U raskoraku” je jednim delom skejt film, jednim delom duboko lično preispitivanje transformativne moći mladosti u maniru filma "Boyhood". Snimljen u njegovom rodnom gradu Rokfordu u državi Ilinois, ono što je Liu inicijalno zamislio kao uzbudljivi dokument o skejtbordingu u svom kraju tokom snimanja prerasta u nešto potpuno drugačije.
O reditelju: Bing Liu se preselio iz Kine u Alabamu, pa u Kaliforniju, pa u Rockford, Illinois sa svojom majkom pre svoje osme godine. Usavršio je svoje snimateljske i montažerske veštine praveći "Uradi sam" skejt filmove kao tinejdžer. U 2014. godini počeo je saradnju sa Kartemquin Films na njegovom prvom dugometražnom filmu Minding the Gap, koprodukciji POV i ITVS. Bing je takodje story director i direktor fotografije na novoj mini-seriji Steve Jamesa, America to Me.


Free Solo (Slobodan i sam) - Četvrtak 09. maj / 20.00 / Dom omladine Beograda

Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi, SAD, 2018, 99'
Festivali Toronto 2018, DOC NYC 2018, Full Frame 2019

Iako prijatelji i porodica pokušavaju da ga u tome obeshrabre, Alex Honnold se priprema za svoj najsmeliji i najsmrtonosniji uspon do danas, stenu El Capitan u dolini Josemiti.
Uprkos pokušajima njegovih prijatelja, porodice i nove devojke da ga odvrati od ovog opasnog podviga, Alek Honnold, najsavršeniji solo penjač slobodnim stilom na svetu, priprema se mentalno i fizički za svoju najodvažniju avanturu do sada: penjanje uz El Capitan, formaciju od skoro 1000 metara bez užeta ili sigurnosne opreme. Ako uspe, to će označiti najveći uspon koji je on - ili bilo ko drugi - uspeo da osvoji bez ikakve opreme.
O rediteljima: Elizabeth Chai Vasarhelyi i Jimmy Chin su nagrađivani reditelji dokumentarnih filmova. Zajednički rad kombinuje Elizabethino znanje kao plodnog filmskog stvaraoca i Jimmyjevo jedinstveno iskustvo u radu s nekim od najvećih istraživača, avanturista i sportista na svetu kao reditelj, snimatelj i fotograf. Zajedno su radili na projektima za National Geographic, The North Face i The New York Times.

 


Okrug Hejl ovog jutra, ove večeri (Hale County This Morning, This Evening) - Subota / 11. maj / 18.00 / Dom omladine Beograda

RaMell Ross, SAD, 2018, 76' 
Festivali Sundance Film Festival 2018, Helsinki Documentary Film Festival 2019

Okrug Hejl ovog jutra, ove večeri je poetski društveni komentar o svakodnevnom afroameričkom životu na rasističkom dubokom jugu Alabame.

Crni pojas južnih Sjedinjenih Država poznat je po po svom istorijatu ropstva i siromaštva. RaMell Ross, koji je tamo godinama radio kao nastavnik i košarkaški trener, u svom debitantskom dugometražnom dokumentarnom filmu slika nijansiraniju sliku tog predela. Uz toplo, intimno oko insajdera, Ross beleži zajednicu okruga Hejl usmeravajući svoju kameru na nekolicinu njenih pripadnika. Tokom perioda od pet godina, sledi učenika i košarkaša Daniela Collinsa, mladog oca Quincyja Bryanta i ljude u njihovim životima.
O reditelju: RaMell Ross je umetnik, reditelj i pisac. Njegovi se radovi pojavljuju na mestima kao što su NY Times, Aperture, Harper's Magazine, TIME, Oxford American i Walker Arts Centre. Dobitnik je Individual Photographer stipendije fondacije Aaron Siskind i umetničke stipendije MacColl Johnson fondacije Rhode Islanda. Nedavno je imao samostalnu izložbu u Aperture Gallery u NY. Njegov dugometražni dokumentarni film Okrug Hejl ovog jutra, ove večeri osvojio je posebnu nagradu žirija za kreativnu viziju na filmskom festivalu Sundance 2018, nominovan je za Oscara na 91. nagradama Akademije i prikazan u Museum of Modern Art, Institute of Contemporary Art - London, Museum of Moving Image, i Lincoln Centru. RaMell je diplomirao na engleskom jeziku i sociologiji na univerzitetu Georgetown i predaje na Odseku za vizualne umjetnosti univerziteta Brown.

 

 

 

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services