Balkan Floods

Balkan Floods

Cause.works (Cause Campaign Framework Initiative) Project #1 Balkan Floods

 

Cause.works inicijativa pokrenula je društveno angažovani projekat pomoći poplavljenim područjima pod nazivom Balkan Floods.

 


Povodom nedavnih katastrofalnih poplava u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni grupa hrvatskih mladih vizuelnih umetnika i dizajnera, pokrenula je inicijativu pod nazivom Cause.works koja radi na stvaranju ozbiljne online platforme za kreiranje DIY društveno angažovanih kampanja.

Projekat Cause.works je zamišljen i realizovan kao open-source platforma za kreiranje i realizaciju društveno angažovanih kampanja i donacija preko online prodaje proizvoda.

Novi projekat Balkan Floods u okviru inicijative Cause.works namenjen je pomoći ugroženima u područjima koja su devastirana poplavama u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj.

Tim Cause.works čine članovi riječkog Kombinata - Dragan Kordić, vizuelni umetnik, Maja Subotić, vizuelni umetnik i Lea Jurin, dizajner, zatim Niko Crnčević, industrijski dizajner i Ivorin Vrkaš, grafički dizajner i vizuelni umetnik.

Prva faza projekta sastoji se od produkcije skupa proizvoda i planiranja aktivnosti u okviru kampanje među kojima je prva realizovana u okviru Dana D, gde je projekat premijerno predstavljen a posetioci su bili u prilici da kupe dizajnirane artefakte, Balkan Floods T Shirts,

Nakon Dana D, Balkan Floods nastavlja da se razvija i kreće ka većem cilju, stvaranju fundusa artefakata čije će se prezentacije sakupiti u jednobrojnom tematskom magazinu i monografiji i čiji će se originali predstaviti kroz putujuću aukcijsku izložbu.

Balkan Floods razvija i svoj online shop na balkanfloods.bigcartel.com

U pitanju je neprofitan projekat i svaka vrsta pomoći ovom projektu je dobrodošla. Najmanje što svako može da uradi je da odvoji par minuta i raširi vest o ovom projektu preko socijalnih mreža. 

Do sada su projekat pomogli, materijale i usluge donirali: Maša Barišić sa ilustracijom krave, Adi Franković iz FAI štamparije, Zajednički Put Foundation, Fidus.doo, Cerovski Print Boutique, Sitotisak i dizajn Cvirn d.o.o., Gordan Kovačević, Nikola Đurek (Typonine) i Marija Juza (Babuske) koji su donirali pismo Balkan Sans za projekat. 

Na printovima Balkan Floods majica nalaze se ilustrativne manipulacije motiva nematerijalne baštine poplavljenih krajeva poput kulena, rode, rakije, krave…

.

Cause.works na twitteru

 

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services